Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαύρη ημέρα για την Αχαΐα - Τρεις άνδρες νεκροί κι ένας χαροπαλεύει

Μαύρη ημέρα για την Αχαΐα - Τρεις άνδρες...

Δυο εκπαιδευτικοί νεκροί σε τροχαίο στα Καμίνια, ένας 40χρονος καταπλακώθηκε από δένδρο στα Καλάβρυτα κι ένας σοβαρά τραυματίας από τροχαίο στο Ρίο.

Τρία δυστυχήματα, τρεις τραγωδίες, τρεις άνθρωποι νεκροί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στην Αχαϊα. Μαύρη ήταν η μέρα που ξημέρωσε χθες, Δευτέρα, για τα ορεινά του νομού που θρηνούν.

Δυο καθηγητές, οικογενειάρχες που υπηρετούσαν στο Λύκειο των Λεχαινών βρήκαν τραγικό θάνατο στη μοιραία στροφή των Καμινίων στην Πατρών Πύργου επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι τους στην Πάτρα. Στο ίδιο αυτοκίνητο, δυο συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Από το τροχαίο ανασύρθηκαν νεκροί δυο Λεχουρίτες, ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών, φυσικός και ο Νίκος  Ρόδης του Ροδιάνθη 56 ετών μαθηματικός.  Το όχημα που ήταν μέσα έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής οδού, χτύπησε κολόνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο.

Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, αγαπητός σε όλους τους Λεχουρίτες, εξαιρετικός επιστήμονας και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού διασκεδάζοντας πάντα όλες τα Λεχουρίτικα συναπαντήματα. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών. Επί 15 χρόνια ανήκε στο μόνιμο προσωπικό του σχολείου των Λεχαινών.

Ο Νίκος Ρ. Ρόδης με καταγωγή και αυτός από το Λεχούρι ζούσε στην Πάτρα και ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας και οικογενειάρχης πατέρας δυο παιδιών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. Ηταν καθηγητής στο ΓΕΛ εδώ και 7 χρόνια. «Σοβαρός όταν έπρεπε, με πολύ χιούμορ όμως για να μας χαλαρώνει» λέει μαθητής του που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που χθες το πρωί ήταν στην έδρα, απέναντί του, σήμερα δεν υπάρχει.

 

Νίκος Ροδης

Νίκος Ροδης

Δημήτρης Βασιλακόπουλος

Δημήτρης Βασιλακόπουλος

Ο θρήνος σκέπασε μέσα σε λίγα λεπτά και το Λεχούρι Καλαβρύτων από όπου κατάγονταν ο Δημήτριος Βασιλακόπουλος και ο Νικόλαος Ροδης. Αγαπούσαν το χωριό τους και συχνά πυκνά το επισκέπτονταν. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή στα πτώματα των δυο ανδρών.

Τα σχολεία στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης σήμερα θα παραμείνουν  κλειστά σε ένδειξη πένθους για τους δυο καθηγητές.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον αναπάντεχο και άδικο θάνατο των καθηγητών Δημήτρη Βασιλακόπουλου και Νικόλαου Ρόδη και συλλυπείται θερμά τις οικογένειες και τους οικείους τους.

Στο Ρίο εκτός κινδύνου οι δυο τραυματίες εκπαιδευτικοί

Στο μοιραίο Ι.Χ επέβαιναν δυο ακόμα εκπαιδευτικοί η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσσιας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου.

Το πρωί της Δευτέρας, τα Καλάβρυτα θρηνούσαν το χαμό ενός ακόμη ανθρώπου. Ο 40χρονος (Μ.Ν.) έχασε τη ζωή του στη Χόβολη, την ώρα που έκοβε δένδρο, το οποίο τον καταπλάκωσε.

φωτο kalavrytanews

φωτο kalavrytanews

Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η τοπική κοινωνία δεν είχε ξεπεράσει το σοκ του άδικου χαμού των δυο εκπαιδευτικών και του 40χρονου στα Καλάβρυτα, ένα άλλο τροχαίο, αυτή τη φορά στο Μαστραντώνη Αχαϊας ήρθε να σοκάρει τους πάντες. Ένα ΙΧ αγροτικό συγκρούσθηκε με δίκυκλο που οδηγούσε ο 50χρονος Α.Α. Ο άτυχος δικυκλιστής διακομίστηκε με σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ρίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις