Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις αίθουσες από 16 Ιανουαρίου 2020 ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως "Dolittle"

Στις αίθουσες από 16 Ιανουαρίου 2020 ο Ρ...

Ένας "υπερήρωας" που έχει το προνόμιο να ακούει και να καταλαβαίνει τη γλώσσα των ζώων

Μαζί με την έξοδο της στις Αμερικάνικες αίθουσες θα δούμε στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 την περιπέτεια φαντασίας «Dolittle» σε σκηνοθεσία του Stephen Gaghan. Ο 54χρονος σταρ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στον πρώτο του ρόλο μετά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και το ρόλο του Ironman,  δίνει ζωή και φρέσκια ενέργεια σε έναν από τους πιο λατρεμένους ήρωες της λογοτεχνίας, σε αυτήν τη ζωηρή αναβίωση της ιστορίας του ανθρώπου που μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα: του Ντούλιτλ.

Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού. Η συνάντησή του με τον Ντούλιτλ θα είναι καθοριστική, καθώς μαζί του και με μια παρέα απίθανων ζώων θα μπουν σε μια υπέροχη περιπέτεια διάσωσης και λύτρωσης, σε μια ταινία που μιλάει απευθείας στην παιδική φαντασία, έχοντας πάντα σαν σημείο αναφοράς την κλασική ταινία του 1967, με τον Ρεξ Χάρισον. Το νέο φιλμ έχει ως βασικό χαρακτήρα τον Doctor Dolittle, δημιουργία του Hugh Lofting. Τον Δόκτωρ Ντούλιτλ έχει υποδυθεί με επιτυχία και ο Έντι Μέρφι σε 2 μάλιστα ταινίες.

Στην καινούρια ταινία «Dolittle», το διαφημιστικό πόστερ της οποίας ήδη φιγουράρει στα Odeon Veso Mare (η ταινία βγαίνει σε διανομή της Tulip), συμμετέχουν οι: Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν (The Queen), Τζέσι Μπάκλεϊ, οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ράμι Μάλεκ, Οκτάβια Σπένσερ, Έμα Τόμσον καθώς και ο επίσης βραβευμένος με Oscar για την ταινία «Iris», Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Ακούγονται οι φωνές των: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ρέιφ Φάινς, Σελίνα Γκόμεζ, Τομ Χόλαντ και Κρέγκ Ρόμπινσον.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι ιστορίες του Ντούλιτλ έχουν κερδίσει τη φαντασία εκατομμυρίων θεατών, μέσα από το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης Στίβεν Γκέιγκαν προσπαθούσε για χρόνια να μεταφέρει στον κινηματογράφο τις περιπέτειες του Ντούλιτλ, έχοντας σαν σημείο αναφοράς την κλασική ταινία του 1967. Ο στόχος ήταν να βρεθεί η ιδανική ιστορία που θα μπορούσε να «μιλήσει» απευθείας με την παιδική φαντασία, έχοντας πάντα σαν σημείο αναφοράς την κλασική ταινία του 1967, με τον Ρεξ Χάρισον.

Η ιστορία λοιπόν εξελίσσεται μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, το οποίο ζει μέσα σε μια οικογένεια κυνηγών. Όμως το ίδιο το αγόρι δε θέλει να κυνηγάει αλλά αντιθέτως, θέλει να σώζει τα ζώα. Η συνάντησή του με τον Ντούλιτλ θα είναι ιδανική, καθώς θα μπουν σε μια υπέροχη περιπέτεια διάσωσης και λύτρωσης, παρέα με μια παρέα απίθανων ζώων.

Θα έλεγε κανείς ότι ο Ντούλιτλ είναι ένας υπερήρωας που η δύναμή του είναι να ακούει τη γλώσσα των ζώων και να κατανοεί καλύτερα τη φύση. Πρόκειται για «υπερδύναμη» που χρειάζεται ανθρωπιά να λειτουργήσει και απευθύνεται σε αγνά, οικολογικά συναισθήματα, για ανθρώπους που έχουν όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, αυτόν που μόνο η παιδική φαντασία ξέρει και τον πλάθει.

Ο Ντούλιτλ έχει εξελιχθεί σε μισάνθρωπο που δεν τον νοιάζει τίποτα και το μοναδικό προνόμιό του να ακούει τη γλώσσα των ζώων, έχει εξελιχθεί σε συνεχή ζαλάδα από τη φλυαρία των απίθανων φίλων του… Αυτή η περιπέτεια θα κάνει τον ερημίτη και απελπισμένο Ντούλιτλ να ξαναβρεί τον εαυτό του και την ανθρωπιά του. Να ξαναβρεί την αγάπη για τη ζωή και τα χνουδωτά ζώα που τον περιβάλλουν.

Ο σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πήρε τη μεγάλη απόφαση και δέχτηκε ο «Ντούλιτλ» να είναι ο πρώτος του ρόλος μετά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και την τεράστια δημοφιλία του «Iroman» που υποδύθηκε. Είχε άλλωστε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παραγωγούς Τζο Ροθ και Τζεφ Κίρσενμπαουμ και θαύμαζε τον τρόπο που μπορούσαν να αναβιώσουν κλασικά παραμύθια (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Η Χιονάτη και ο Κυνηγός κτλ). Ο ρόλος λοιπόν άρχισε να παίρνει σχήμα γύρω από την προσωπικότητα του χαρισματικού Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος έχει την ικανότητα να μπορεί να είναι δημοφιλής σε κάθε πιθανό ηλικιακό γκρουπ. Ο βραβευμένος ηθοποιός έφερε μοντέρνα οπτική και ζωηρό πνεύμα στο χαρακτήρα, όμως του έδωσε και κάτι παραπάνω: το συναίσθημα της μοναξιάς και της απελπισίας του ήρωα ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του.

Ο μικρός Χάρι Κολέτ έχει το ρόλο του Τόμι Στάμπινς, του 12χρονου μικρού αγοριού που θα βάλει τον Ντούλιτλ σε μια απρόσμενη περιπέτεια ζωής, ο οποίος μάλιστα θα αναδειχθεί σε ιδανικό μαθητή καθώς θα ανακαλύψει τις δικές του… «μαγικές» δυνάμεις. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι είδε έναν μικρό αστέρα στο πρόσωπο του Κολέτ, ειδικότερα τον κέρδισε η αγνή εκφραστικότητά του και έτσι δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να τον έχει στο πλευρό του.

Όμως κάθε ήρωας χρειάζεται τον ανταγωνιστή του και ο «αειθαλής» Αντόνιο Μπαντέρας ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον κακό πειρατή που γνωρίζει τα μυστικά του Ντούλιτλ και έχει τους δικούς του λόγους να τον αντιμάχεται με μένος. Μαζί τους είναι ο εξαιρετικός Μάικλ Σιν, στο ρόλο του γιατρού της βασιλικής οικογένειας, ο οποίος νιώθει ατελείωτη ζήλια για τον Ντούλιτλ και τις ικανότητές του. Η 18χρονη και ταλαντούχα Τζέσι Μπάκλεϊ συμπληρώνει το cast στο ρόλο της νεαρής βασίλισσας Βικτώρια, η οποία βασανίζεται από μια σπάνια αρρώστια.

Στην original εκδοχή τις ταινίας, τις φωνές στα ζώα χαρίζουν πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Ρέιφ Φάινς, η Σελίνα Γκόμεζ, ο Τομ Χόλαντ, ο Ράμι Μάλεκ, η Οκτάβια Σπένσερ και η Έμα Τόμσον, μεταξύ άλλων.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Το φιλμ που θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, αναμένεται να κάνει εμπορική επιτυχία.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι στην ταινία και εκτελεστικός παραγωγός. 

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture