Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεοφάνεια: Xάθηκε στη θάλασσα ο σταυρός στο Κατάκολο Ηλείας

φωτο ilialive.gr

φωτο ilialive.gr

Τον "πήρε" η θάλασσα

Το 2020 επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το λιμάνι του Κατακόλου. Η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου επέλεξε να αλλάξει το σημείο όπου θα γινόταν η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα και αυτος χάθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία του λιμανιού

 Οι αρμόδιοι επέλεξαν να γίνει η τελετή καθαγιασμού των υδάτων από την ιστορική θαλαμηγό Christina O που άνηκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και που σήμερα ανήκει στον Ιρλανδό μεγαλοδικηγόρο Ivor Fitzpatrick, ο οποίος ήταν παρών στο σκάφος.

Από εκεί και με πλήθος κόσμου "on board" ο Μητροπολίτης Ηλείας έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα. Μόνο που εκεί είναι ένα από τα πιο βαθιά σημεία του λιμανιού που φτάνει τα 10 μέτρα.

Δεκαέξι γενναίοι - ανάμεσά τους και τρία παιδιά - αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τον ισχυρό βοριά και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού. Όμως η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν έως το σημείο που ο Μητροπολίτης Ηλείας έριξε το σταυρό δεν ήταν μικρή και έως ότου φτάσουν ο σταυρός ακολουθούσε πορεία προς τον πυθμένα, παρά το γεγονός ότι ήταν δεμένος με φελό και κορδέλα.

Για αρκετά λεπτά οι κολυμβητές αναζητούσαν μέσα στα παγωμένα νερά το σταυρό, ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής τους. Κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν, κατάλαβαν πως δεν θα μπορούσαν να βρουν το σταυρό όσο και αν έψαχναν στο νερό και επέστρεψαν πίσω στην προκυμαία.

Τα τελευταία χρόνια ο καθαγιασμός των υδάτων γινόταν σε πιο ρηχά σημεία του λιμανιού και κυρίως στην παραλιακή προκυμαία με πρόσβαση από μεγάλο αριθμό πολιτών και χωρίς κίνδυνο να χαθεί ο Τίμιος Σταυρός…

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

πηγή ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις