Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα κακοκαιρία εξπρές από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς

Νέα κακοκαιρία εξπρές από το απόγευμα τη...

Ο χιονιάς θα "χτυπήσει" τις ίδιες περιοχές με τη "Ζηνοβία"

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει περιοχές της Ελλάδας από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς και θα ενταθεί κατά τις βραδινές ώρες.   Στην πρόγνωσή του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για «κατάβαση ψύχους» που θα έχει διάρκεια μίας ημέρας:

«Για 24 ώρες, από το απόγευμα - βράδυ της Πρωτοχρονιάς έως και το απόγευμα - βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, μια νέα κακοκαιρία θα μας επισκεφτεί και θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις σχεδόν στις ίδιες περιοχές», όπως σημειώνει.  

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση έως 8-9 μποφόρ, οπότε το πιθανότερο είναι να τεθούν σε ισχύ, εκ νέου, απαγορευτικά απόπλου. Κατά τον ίδιο υπάρχουν τρεις μεγάλες διαφορές με την «Ζηνοβία» η οποία: είχε μεγαλύτερη διάρκεια, ήταν ενισχυμένη με υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και το βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο ήταν πολύ πιο ισχυρό.   

Σταδιακά θα αρχίσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής με ασθενή έως και μέτρια ένταση.

Από το απόγευμα και έπειτα θα ξεκινήσει να χιονίζει τοπικά στην Αττική σε υψόμετρο άνω των 750 μέτρων. Προς τα μεσάνυχτα τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές άνω των 450 μέτρων ενδεικτικά.  

Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και προς το ξημέρωμα της 2ας Ιανουαρίου, φαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε υψηλότερα υψόμετρα) θα αποκτήσουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα ενώ μέσα στην ημέρα, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα απασχολούν κατά διαστήματα περιοχές έως και τα 300-350 μέτρα υψόμετρο.  

Τοπικές χιονοπτώσεις στις ίδιες περιοχές

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις τοπικές χιονοπτώσεις θα είναι οι ίδιες με την ακτίνα δράσης της «Ζηνοβίας», καθώς για άλλη μια φορά θα επικρατήσει Καιρός Βορείου Ρεύματος.

 Αρχικά θα χιονίσει στα ορεινά, στη συνέχεια στα ημιορεινά και τοπικά και χαμηλότερα στις εξής περιοχές :

 -Νοτιοανατολική Θεσσαλία και Πήλιο

-Κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα (Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)

-Εύβοια και Σποράδες -Κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο

-Τοπικά σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Θα επηρεαστούν κυρίως οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές και, τοπικά, τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο.   

Βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο . 

Αύριο, Πέμπτη, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις