Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας για το Θάνο Μικρούτσικο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας για το Θά...

Η Λέσχη χρωστάει ευγνωμοσύνη στον Θάνο Μικρούτσικο και πενθεί σήμερα διπλά μαζί με την πόλη ολόκληρη

Ανακοίνωση για το θάνατο του πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου εξέδωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας. Όπως αναφέρει:

Η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου μας αφήνει και εμάς όλους στην Πάτρα ορφανούς.  Γιατί ο Θάνος, ο Θάνος μας, δεν ήταν απλά συμπολίτης.  Ήταν ο άνθρωπος που παρά την πανελλήνια αλλά και διεθνή αναγνώρισή του, ποτέ δεν εγκατέλειψε πραγματικά την πόλη του. Πάντα επέστρεφε στην Πάτρα, στους εδώ φίλους του, στις παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις του.  Η Πάτρα τον «καλούσε» και αυτός αισθανόμενος το κάλεσμα, ανταποκρινόταν και ήταν παρών.

Παρών στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στα πρώτα της χρόνια.  Στη Λέσχη αποτάθηκε όταν συνέλαβε την ιδέα της πραγματοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Εκεί βρήκε την κρίσιμη αρχική μάζα που θα του επέτρεπε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να βάλει δηλαδή την Πάτρα στο διεθνές πολιτιστικό τοπίο με ένα φεστιβάλ κύρους. Και το έκανε!  Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Θάνου Μικρούτσικου, δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα διάσημα της Ευρώπης γιατί ο Θάνος είχε απαιτήσεις στις οποίες ποτέ δεν υπαναχώρησε.  Παρών λοιπόν στη Λέσχη, παρών στο Φεστιβάλ στα πρώτα δημιουργικά του χρόνια, παρών στην «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», παρών στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μέσα από εξαιρετικές εκδηλώσεις, παρών παντού.  Μάλιστα ο Θάνος Μικρούτσικος ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006» έδωσε στη Λέσχη ένα μεγάλο κομμάτι από την αίγλη της, αφού οι δραστηριότητες του θεσμού άρχισαν με τις προβολές της Λέσχης.

Γι αυτά όλα, η  Λέσχη χρωστάει ευγνωμοσύνη στον Θάνο Μικρούτσικο και πενθεί σήμερα διπλά μαζί με την πόλη ολόκληρη.  ΄

Εχασε η Πάτρα το παιδί της που την έκανε υπερήφανη, έχασε και η Λέσχη το μοναδικό της ευεργέτη!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στη Μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου διαθέτει το ποσό των 500,00 ευρώ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας, ποσό το οποίο καταθέτει στο σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture