Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: "Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΣΕ"

Αχαΐα: "Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ...

Καταγγελία του κλαδικού σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας

"Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται χρόνια τώρα όμηροι της εκάστοτε εταιρείας και συνήθως της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε που πρόσφατα μετονομάστηκε  σε ΟΙΚΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. Κατά καιρούς οι εργαζόμενοι μένουν για μήνες απλήρωτοι", αναφέρει η ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

"Το κλαδικό μας σωματείο έχει παρέμβει δεκάδες φορές στην διοίκηση του ΟΣΕ, στην επιθεώρηση αλλά και στην εργοδοσία για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Έχει συμβάλει ώστε να γίνουν επερωτήσεις στην βουλή σε αρμόδιους υπουργούς. Μετά από παρεμβάσεις μας η εργοδοσία αναγκαζόταν να πληρώσει.

Σήμερα οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 3 και πλέον μήνες και δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΣΕ όπως και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι σε εργολαβίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο απασχολούνται μέσω εργολάβων για πολλά χρόνια. Οι εργολάβοι αλλάζουν από καιρό σε καιρό αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν, λόγω της εξειδίκευσής τους, χωρίς όμως ποτέ να θεμελιώνουν τα δικαιώματα που θα είχαν αν είχαν προσληφθεί απευθείας από την επιχείρηση.

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η τωρινή για την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι, και στην συγκεκριμένη εργολαβία μιας και όλες έχουν αφήσει ανέγγιχτο το άθλιο σύστημα της εργολαβίας που ουσιαστικά παραπέμπει στο «δουλεμπόριο» εργαζομένων.

Ενημερώνουμε την εργοδοσία αλλά και την διοίκηση του ΟΣΕ ότι αν δεν εξοφληθούν τα χρωστούμενα, οι εργαζόμενοι με την στήριξη του σωματείου μας θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις. Απαιτούμε οι τυχόν ανεξόφλητες οφειλές του ΟΣΕ στην εταιρεία να δοθούν απευθείας στους εργαζόμενους ώστε να μην κινδυνέψουν τα μείνουν απλήρωτοι αν τυχόν η εταιρεία αποχωρήσει".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις