Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΚΕΑΝΑ για τις κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους: Ξεκινά μελέτη

ΣΚΕΑΝΑ για τις κατασκευές σε κοινόχρηστο...

"Θα πρέπει να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές που δημιουργούν νέα μαγαζιά στα ήδη υπάρχοντα & εμποδίζουν την προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ" αναφέρει η ανακοίνωσή του

"Μετά το θέμα που ανέκυψε με την διενέργεια ελέγχων από την Δημοτική Αρχή για παραβάσεις, καταλήψεις και κλείσιμο κοινόχρηστων χώρων με παράνομες κατασκευές καθώς και την ειδοποίηση μεγάλου αριθμού καταστημάτων για αφαίρεση όλων των κατασκευών σε διάστημα 7 ημερών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΚΕΑΝΑ με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κκ. Διονύση Πλέσσα και Μιχάλη Αναστασίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μελά" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Αχαΐας η οποία συνεχίζει:

"Ο ΣΚΕΑΝΑ υποχρεώθηκε άμεσα, μετά τις γιορτές, να ζητήσει την συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, ώστε να συνταχθεί και στην συνέχεια να κατατεθεί μελέτη που να αφορά στο τι επιτρέπεται και τι όχι, με πρώτα ζητήματα την προσβασιμότητα των πολιτών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ, καθώς επίσης  λαμβάνοντας  υπ όψη την εικόνα και το ύφος της πόλης, για την προστασία των καταστημάτων από τα καιρικά φαινόμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των όρων αδείας που έχουν εκδοθεί από την Δημοτική Αρχή.

Στο μεταξύ άμεσα θα πρέπει να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές που δημιουργούν νέα μαγαζιά στα ήδη υπάρχοντα & εμποδίζουν την προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ.

Αν αυτό δεν γίνει από τους ιδιοκτήτες , θα απομακρυνθούν από συνεργεία του Δήμου. Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος αυτό συνιστά και πολεοδομικές παραβάσεις που επισείουν πολεοδομικά πρόστιμα".   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις