Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Διορία για να ξηλωθούν άμεσα οι κατασκευές για το τσιγάρο

Πάτρα: Διορία για να ξηλωθούν άμεσα οι κ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση του αντιδημάρχου Διοίκησης με τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών

Τελεσίγραφο δίνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας σε όσους καταστηματάρχες, κυρίως του κέντρου της πόλης, προχώρησαν σε αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές έξω από τα καταστήματά τους, ώστε να προφυλάξουν τους καπνιστές, οι οποίοι λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού αναγκάζονται να κάθονται έξω για να καπνίσουν.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνάντηση του αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομίας Διονύση Πλέσσα με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, που έγινε στο γραφείο του αντιδημάρχου στο Δήμο Πατρέων, με στόχο να βρεθεί η "χρυσή τομή", μεταξύ των δύο μερών. Δηλαδή και οι καταστηματάρχες να δουλέψουν υπό τα νέα δεδομένα του αντικαπνιστικού και να μην γίνεται αυτό σε βάρος της λειτουργίας της πόλης. 

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Παρασκευή υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων θα προχωρήσουν σε επίδοση εγγράφων προς τους παρανομούντες καταστηματάρχες, ζητώντας τους να απομακρύνουν τις κατασκευές τους εντός ενός μηνός.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία εκ μέρους του Δήμου, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες σε αυτοψίες που έκαναν, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί καταστηματάρχες προχώρησαν σε παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους που νοικιάζουν από τον Δήμο Πατρέων, τοποθετώντας πέργκολες με νάιλον ή σταθερούς ανεμοθώρακες, πέριξ αυτών των χώρων.

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν αυτοψία στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου και στη Ρήγα Φεραίου και ζήτησαν από αρκετούς καταστηματάρχες να ξηλώσουν μόνιμες ή μη κατασκευές κυρίως για ορισμένες περιπτώσεις που θεωρήθηκε ότι υποβαθμίζουν την αισθητική της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών, οι οποίοι και αυτοί θα ενημερώσουν τα μέλη τους για το θέμα.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, η δημοτική Αρχή κατανοεί τη θέση των καταστηματαρχών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο, ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της λειτουργίας και της αισθητικής της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το thebest.gr, τα δύο μέρη συμφώνησαν να ζητηθεί η τεχνοκρατική γνώμη του συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ώστε να υπάρξει μια ενιαία αντιμετώπιση του ζητήματος με τα κιόσκια έξω από τα καταστήματα, η οποία θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των Ατόμων με Αναπηρίες και θα ακολουθεί κανόνες αισθητικής σύμφωνες με αυτές της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις