Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

«Χαριστική βολή» η απαγόρευση καπνίσματος στα μαγαζιά της Πάτρας

«Χαριστική βολή» η απαγόρευση καπνίσματο...

Τι λένε οι καταστηματάρχες

Συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν οι έλεγχοι σε καταστήματα της Πάτρας. Καταστηματάρχες και πελάτες φαίνεται να σέβονται τις νέες ρυθμίσεις, με τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν πλήρως το κάπνισμα εντός και τους πελάτες να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν. Εξάλλου, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή, όπου το μόνο πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν για τη μη τήρηση του βιβλίου που προβλέπει ο νόμος και όχι γιατί βρέθηκε κάποιος να καπνίζει.

Ωστόσο, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με την αισθητή μείωση του τζίρου στα καταστήματα, αυτή την περίοδο, που παραδοσιακά είναι μειωμένη η κίνηση, καθώς έπονται οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερα όσα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, λειτουργούν από τις 11 το βράδυ έως τη μία τα ξημερώματα, βλέπουν το τελευταίο διάστημα ραγδαία πτώση του τζίρου τους, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου. Και αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών, εν πολλοίς οφείλεται στην απαγόρευση του καπνίσματος, συνδυαστικά με το γεγονός ότι πλέον κάνει κρύο, κάτι που αποθαρρύνει πολλούς να βγουν στους έξω ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων για να καπνίσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, υπάρχουν και ελάχιστοι καταστηματάρχες οι οποίοι ρισκάρουν και παραβαίνουν το νόμο, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καπνίσουν εντός του μαγαζιού, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους.

«Τα νυχτερινά καταστήματα που προσφέρουν αλκοόλ, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, πρόβλημα βιωσιμότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου, ο οποίος ζητά είτε να αποσυρθεί ο αντικαπνιστικός νόμος, είτε να εφαρμοστεί με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα.

Πρόβλημα όμως καταγράφεται και στα καφενεία και στις καφετέριες της Πάτρας, αφού αρκετοί είναι οι καπνιστές που προτιμούν, αντί να βγουν έξω από το κατάστημα να καπνίσουν να καθίσουν σπίτι τους και να απολαύσουν εκεί τον καφέ και το τσιγάρο τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις