Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σταρ Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Capri -Hollywood

Η σταρ Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί στο Φεστιβ...

Στις 30 Δεκεμβρίου και το βραβείο θα της το απονείμει η σκηνοθέτις Λίνα Βερτμίλερ

Η Ιταλίδα ηθοποιός, Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί με το βραβείο Capri Legend Award (Μύθος του Κάπρι) για το σύνολο της καριέρας της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri -Hollywood, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 16/12.

Μία άλλη θρυλική Ιταλίδα, η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος, Λίνα Βερτμίλερ θα απονείμει το βραβείο στη Σοφία Λόρεν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στο νησί της Ιταλίας.

Το βραβείο, σύμφωνα με το THR, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο φίλες, καθώς η Σοφία Λόρεν απένειμε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λίνα Βερτμίλερ το τιμητικό βραβείο Όσκαρ στην τελετή απονομής των Governors Awards της Aμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri-Hollywood έχει προγραμματιστεί & η ιταλική πρεμιέρα της ταινίας “Little Women” (Μικρές Κυρίες) της Γκρέτα Γκέργουικ.

Η Σοφία Λόρεν ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου το 1965 για τον ρόλο της στην ταινία “Γάμος Αλά Ιταλικά” (Marriage Italian Style) του Βιτόριο ντε Σίκα και έλαβε τιμητικό βραβείο από την Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το 1991. Έχει τιμηθεί με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Η Ατιμασμένη» του Βιτόριο Ντε Σίκα το 1960.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight