Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το αριστούργημα του Μπέργκμαν "Φάννυ και Αλέξανδρος" στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Το αριστούργημα του Μπέργκμαν "Φάνν...

Από 19 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά να προβάλλεται στην Αθήνα, στο σινε-Ανδόρα

Το μεγάλο κινηματογραφικό αφιέρωμα της εταιρείας διανομής Weird Wave στον σπουδαίο Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν συνεχίζεται με την αριστουργηματική ταινία του «Φάννυ και Αλέξανδρος - Fanny and Alexander».

Πρόκειται για μία αυτοβιογραφική «ταινία -απολογισμός» του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη, η οποία συγκεντρώνει όλες τις στιλιστικές και θεματικές αναφορές των προηγούμενων μεγάλων δημιουργιών του.

Έχοντας κερδίσει τέσσερα – 4 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κουστουμιών) και την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, είναι οικουμενικά αναγνωρισμένη ως ένα αριστούργημα της παγκόσμιας φιλμογραφίας.

Το «Φάννυ και Αλέξανδρος» θα παίζεται από 19 Δεκεμβρίου 2019 αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ανδόρα στην Αθήνα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να το προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα Odeon Veso Mare με το νέο έτος.

Σύνοψη

Η Φάννυ και ο Αλέξανδρος, παιδιά μιας οικογένειας θεατρίνων, μεγαλώνουν ευτυχισμένα σε ένα ιδανικό περιβάλλον, μέχρι που η ζωή τους συγκλονίζεται από την απώλεια του  πατέρα τους. Ο δεύτερος γάμος της μητέρας τους μ' έναν σαδιστή και αυταρχικό κληρικό, θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους απάνθρωπους καταναγκασμούς του εκκλησιαστικού πουριτανισμού. Ο μικρός Αλέξανδρος όμως, με όχημα τα όνειρα του, Θα αντισταθεί ενστικτωδώς αλλά και σθεναρά, στις επιβολές της αρρωστημένης χριστιανικής ηθικής.

Μέσα από τα μάτια των δυο αδελφών γνωρίζουμε όχι μόνο την ταραχώδη ζωή της οικογένειας τους, αλλά και της έντονες μεταβολές και συγκρούσεις της Σουηδικής κοινωνίας κατά τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα.

«Η ταινία μπορεί να θεωρηθεί, από κάθε άποψη, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μπέργκμαν. Μία συγκινητική, λεπτεπίλεπτη νουβέλα ενηλικίωσης, αριστοτεχνικά κτισμένων χαρακτήρων, που εμπεριέχει όλες τις αγαπημένες θεματικές του σκηνοθέτη. Ο Μπέργκμαν σκιαγραφεί ένα ζωντανό πορτρέτο της παιδικής του ηλικίας και μας υπενθυμίζει σε κάθε σκηνή, την υπαρξιακή προσήλωση του στις τέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου».  ARTFORUM

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν οι: Περνίλα Άλγουν, Μπέρτιλ Γκουβ, Έυα Φρέλινγκ, Γιαρλ Κιούλε, Ερλαντ Γιόζεφσον, Βενσάν Μαρτινέζ.

Πρόκειται για Σουηδική παραγωγή του 1982.

Διάρκεια: 189 λεπτά.

Είδος: Κοινωνικό

Διανομή: Weird Wave.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture