Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη στην Πάτρα το Γαλλικό φιλμ "Ραντεβού στο Belle Epoque"

Από την Πέμπτη στην Πάτρα το Γαλλικό φιλ...

Mε Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ και Φανί Αρντάν

Με καλές κριτικές ξεκινά να προβάλλεται στη χώρα μας από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 (και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη) η Γαλλική ταινία «Ραντεβού στο Belle Epoque» σε σκηνοθεσία Νικολά Μπεντό με πρωταγωνιστές τον Ντανιέλ Οτέιγ, τον Γκιγιόμ Κανέ και τις Ντόρια Τίλλερ, Φανί Αρντάν.

Το φιλμ διάρκειας 105 λεπτών θα παιχθεί στο Πάνθεον έως και την Τετάρτη 18/12 στις 19:30 και 21:30.

Θέλετε να περάσετε ένα βράδυ ως η Μαρία Αντουανέτα; Να προσποιηθείτε ίσως ότι βγήκατε για ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγκγουέι; Ή μήπως να επιστρέψετε στην αγαπημένη ανάμνηση από το δικό σας παρελθόν; Ο πολυαγαπημένος Γάλλος σταρ Ντανιέλ Οτέιγ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικολά Μπεντό (“Κύριος και Κυρία Αντελμάν”), ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει την στιγμή που του άλλαξε τη ζωή και να θυμηθεί πώς είναι να ζεις πραγματικά.

Η ήσυχη ζωή του 60άρη πια Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Ο Βιτόρ αντιμετωπίζει κρίση στο γάμο του με τη σύζυγο του (η Φανί Αρντάν) να τον θεωρεί «γέρο» και να έχει βρει έναν νεότερο εραστή. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει τελικά να ταξιδέψει πίσω στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν πρωτοσυνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

Η έντονη νοσταλγία και το πρώτο εκείνο σκίρτημα ίσως κάνουν το θαύμα τους.

Στο μεταξύ για το παιδικό κοινό, το σαββατοκύριακο 14/12 & 15/12 στις 18:00 με είσοδο 5€ συνεχίζεται το φιλμ ανιμέισον της Ντίσνει «Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ» σε σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι που "σκίζει" εισπρακτικά παγκοσμίως.

Διάρκεια: 82 λεπτά

Προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Περίληψη:

Η Έλσα και η Άννα θα χρειαστεί να αποκαλύψουν τα μυστικά ενός παρελθόντος που μοιάζει να απειλεί το μέλλον. Κάποιες φορές το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεθείς αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Όσο για την επόμενη εβδομάδα 19/12 αναμένεται να έρθει στην οθόνη της 2ης αίθουσας του Πάνθεον η Ελληνική ταινία «Ευτυχία» σε σκηνοθεσία: Άγγελου Φραντζή για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture