Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 12 Δεκεμβρίου βγαίνει στην Ελλάδα η Γαλλική κομεντί "Ραντεβού στο Belle Époque"

Στις 12 Δεκεμβρίου βγαίνει στην Ελλάδα η...

Με Ντανιέλ Οτέιγ, Φανί Αρντάν, Γκιγιόμ Κανέ

Δύο χρόνια μετά το αφηγηματικά τολμηρό και ευρέως αναγνωρισμένο ντεμπούτο του, “Κύριος και Κυρία Αντελμάν”, ο 39χρονος Γάλλος σκηνοθέτης Νικολά Μπεντό επιστρέφει με μια ακόμη ευφάνταστη και πρωτότυπη ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση, για να πει μια ιστορία για τη νοσταλγία και την αγάπη και να κερδίσει τελικά την καρδιά μας.

Τίτλος της καινούριας του δημιουργίας είναι, «Ραντεβού στο Belle Époque - La Belle Époque» και θα βγει από τις 12 Δεκεμβρίου 2019 στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από τη Rosebud.21 και τη Seven Films. Ενδεχομένως να δούμε την ταινία και στην Πάτρα.

Θέλετε να περάσετε ένα βράδυ ως η Μαρία Αντουανέτα; Να προσποιηθείτε ίσως ότι βγήκατε για ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγκγουέι; Ή μήπως να επιστρέψετε στην αγαπημένη ανάμνηση από το δικό σας παρελθόν; Ο πολυαγαπημένος Γάλλος σταρ Ντανιέλ Οτέιγ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικολά Μπεντό (“Κύριος και Κυρία Αντελμάν”), ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει την στιγμή που του άλλαξε τη ζωή και να θυμηθεί πώς είναι να ζεις πραγματικά.

Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, εκτός συναγωνισμού.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία στην ιστορία, ο Νικολά Μπεντό είπε, «ναι και όχι, όπως και στην προηγούμενη ταινία μου. Οι ιστορίες που αφηγούμαι είναι εντελώς φανταστικές. Στο παρελθόν, δανειζόμουν αρκετά στοιχεία από την ζωή μου στο βαθμό που δημιουργήθηκε μία σύγχυση, η οποία κάπως με κούρασε. Παρόλο που η ταινία, λοιπόν, είναι έργο μυθοπλασίας, χρειάζεται να έχω αρκετή οικειότητα για τους χαρακτήρες, την προσωπικότητά τους, τα συναισθήματά τους, όλα. Κι αυτό για ένα πολύ απλό λόγο: αυτό προσδίδει ένα άλλο βάθος και ουσία στα δύο χρόνια δουλειάς που παίρνει μια ταινία». Όσο για το λόγο που ο Μπεντό επέλεξε τον Ντανιέλ Οτέιγ για τον ρόλο του Βικτόρ, είπε, «ήταν προφανής επιλογή. Χρειαζόμουν έναν ηθοποιό με τον οποίο οι θεατές θα ταυτίζονταν εύκολα κι από την αρχή. Και το σενάριο ταλαντεύεται συχνά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, μερικές φορές μες στην ίδια σκηνή. Σπανίως ηθοποιοί μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια πρόκληση. Ήξερα, όμως, ότι ο Ντάνιελ θα τα κατάφερνε. Έχει, εξάλλου, κάτι το διαχρονικό στην εμφάνισή του, κάτι που σήμαινε ότι δεν θα φαινόταν γελοίος με τα ρούχα της δεκαετίας του ‘70 ή όταν ερωτεύεται τη νεαρή κοπέλα. Και ο Ντάνιελ αγάπησε πολύ τον ρόλο, κάθε μια ατάκα σήμαινε πολλά γι’ αυτόν. Μοιραστήκαμε μερικές πολύ δυνατές στιγμές, και γέλιου και δακρύων».

O 69χρονος σήμερα Ντανιέλ Οτέιγ μιλώντας για την ταινία και για το τι τον έκανε να δεχθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, ανέφερε πως «πρώτα απ’ όλα, ήθελα να γνωρίσω τον νεαρό σκηνοθέτη, η πρώτη ταινία του οποίου απέδειξε ότι είχε κάτι πρωτότυπο να πει, και να το πει με έμπνευση και φιλοδοξία. Όταν διάβασα το σενάριο, εντυπωσιάστηκα αμέσως από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη νοσταλγία και έπαιξε με τη λαχτάρα του χαρακτήρα μου να κερδίσει και πάλι την αγάπη. Η ιστορία αυτή λέει κάτι που πιστεύω ακράδαντα: όσο και να περνάει ο καιρός, βαθιά μέσα μας δεν αλλάζουμε. Είναι μια βαθιά προσωπική ταινία, που είναι συγκινητική χωρίς να το μεμψιμοιρεί και απευθύνεται σε όλους. Επίσης, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ξαναδουλέψω με την Φανί Αρντάν - φυσικά δέχθηκα με ενθουσιασμό!».

Εκτός του Daniel Auteuil, παίζουν και οι Guillaume Canet, Doria Tillier.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture