Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

"Χαμός" στο Παλλάς για την "Ευτυχία", στο επίκεντρο η Καραμπέτη αλλά και η πατρινή Λίλα Μπακλέση

 "Χαμός" στο Παλλάς για την &q...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από 19/12 στα σινεμά η πιο ακριβή και πληθωρική ελληνική ταινία του 2019 "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου". Φλας στην επίσημη πρεμιέρα της Αθήνας

Κοσμοπλημμύρα στο αθηναικό Παλλάς ο βράδυ της Δευτέρας για την επίσημη πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας για τη συναρπαστική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Στο πλευρό του παραγωγού Διονύση Σαμιώτη και του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή  ήταν πρωτίστως η σεναριογράφος της ταινίας Κατερίνα Μπέη και  οι πρωταγωνίστριες Καρυοφλλιά Καραμπέτη- Κάτια Γκουλιώνη, καθώς και οι ηθοποιοί Θάνος Τοκάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ευγενία Σαμαρά, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Λεωνίδας Κακούρης και βέβαια η χαρισματική και περιζήτητη πατρινή Λίλα Μπακλέση, που παίζει την κόρη της κεντρικής ηρωίδας. Παρών και ο Μίνως Μάτσας που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του πολυαναμενόμενου φιλμ.  Ανάμεσα στους θεατές πολιτικοί όπως οι Αντώνης Σαμαράς, Ολγα Κεφαλογιάννη, σκηνοθέτες όπως οι Παντελής Βούλγαρης, Νίκος Περράκης, Ολγα Μαλέα, καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Μιμή Ντενίση, Ελευθερία Αρβανιτάκη και βέβαια πάρα πολλοί εκπρόσωποι του ελληνικού θεάτρου και της tv.

 

Λίλα Μπακλέση, Κάτια Γκουλιώνη, Καρυοφυλ...

Λίλα Μπακλέση, Κάτια Γκουλιώνη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ευγενία Σαμαρά, Ευαγγελία Συριοπούλου

Λίλα Μπακλέση, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ευ...

Λίλα Μπακλέση, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ευαγγελία Συριοπούλου

Η πατρινή Λίλα Μπακλέση

Η πατρινή Λίλα Μπακλέση

Η ώρα της προβολής

Η ώρα της προβολής

Ολοι οι συντελεστές

Ολοι οι συντελεστές

Η “Ευτυχία”,  είναι μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή του 2019 και «βγαίνει» στα σινεμά 19 του μηνός. Βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε το ελληνικό, λαικό τραγούδι από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας. Ποιος δεν ξέρει τα άσματα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή»; Ο σκηνοθέτης συναντά την ασυμβίβαστη Ευτυχία στο πρόσωπο της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και της Κάτιας Γκουλιώνη, που υποδύονται τη στιχουργό σε δύο διαφορετικές ηλικίες. Η Ευτυχία είναι ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, που ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View