Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Ο καιρός «έκαψε» το πετρέλαιο θέρμανσης

Δυτ. Ελλάδα: Ο καιρός «έκαψε» το πετρέλα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Λίγο πάνω από το 1 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή πώλησης

Από τη μία η καλοκαιρία και από την άλλη το διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, η ζήτηση στη Δυτική Ελλάδα ήταν ελάχιστη εκτός εξαιρέσεων και ο Νοέμβριος αποδείχτηκε «τραγικός» ως προς τις προμήθειες. Η αγορά έχει αρχίσει να κινείται εδώ και λίγες μέρες, όπου και έπεσε λίγο η θερμοκρασία ενώ το γεγονός ότι πλησιάζουν γιορτές και έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος ήταν παράγοντες που αύξησαν τη ζήτηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Αχαΐα

Ο πρατηριούχος Παναγιώτης Θωμάς που δραστηριοποιείται στην Πάτρα επισημαίνει στο thebest. gr πως ο Νοέμβριος ήταν «τραγικός» με τη ζήτηση να είναι μικρότερη ακόμα και από τον αντίστοιχο περσινό μήνα ο οποίος επίσης ήταν δύσκολος. «Ξεκινούσαν  να παραγγέλνουν όταν είχε συννεφιά, μετά όταν ξανάνοιγε ο καιρός σταματούσαν. Τώρα τον Δεκέμβριο έχουν ξεκινήσει περισσότερες παραγγελίες και οι ποσότητες είναι καλές , όχι των 200 λίτρων αλλά των   με 700. Η μέση τιμή πώλησης ανά λίτρο είναι στο 1.03. Ο καιρός το προηγούμενο διάστημα δεν βοήθησε. Κάνανε μπάνιο κάποιοι ως τον Νοέμβριο».

 

Καλάβρυτα – Αιγιάλεια

Ο Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  Βασίλης Σίδερης  αναφέρει στο thebest.gr πως  τον Οκτώβριο σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα  ο μήνας ξεκίνησε καλά καθώς έγιναν παραγγελίες ωστόσο η προμήθεια περιορίστηκε σε μικρές ποσότητες. Ακολούθησε στασιμότητα και ο Νοέμβριος ήταν ιδιαίτερα πτωτικός αρκετά και σε σχέση με πέρυσι. Ως προς τις ποσότητες αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών κατά μέσο όρο προμηθεύονται 250 λίτρα και των πολυκατοικιών , όσες ακόμα βάζουν πετρέλαιο γύρω στα 700 λίτρα.

«Πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για καθαρότερη τιμή απαλλαγμένη από φόρους γιατί αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για τον καταναλωτή», σχολιάζει ο κ. Σίδερης.

 

Αιτωλοακαρνανία – Λευκάδα

Ελάχιστη ήταν η ζήτηση ακόμα και το ενδιαφέρον για σχετική έρευνα αγοράς και στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης, τονίζει στο thebest.gr πως  τον Νοέμβριο η ζήτηση ήταν ελάχιστη και από τις αρχές Δεκεμβρίου άρχισε να υπάρχει κίνηση αλλά οι ποσότητες που προμηθεύονται οι περισσότεροι καταναλωτές είναι μικρές της τάξης των 200 λίτρων κατά μέσο όρο. Οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών και η μέση τιμή πώλησης στην περιοχή διαμορφώνεται στο 1,08 ανά λίτρο.  

Ηλεία

Ο προσωρινός Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ηλείας  Χρήστος Στεφανόπουλος τονίζει πως η ζήτηση διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι και ο καιρός δεν βοηθά. « Ο κόσμος κάνει ακόμα μπάνια». Η ζήτηση είναι μικρή και οι προμήθειες που έχουν γίνει αφορά κυριως σε νοικοκυριά με ηλικιωμένους ή ιδρύματα, αναφέρει. Τώρα καταγράφεται ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και οι προμήθειες ωστόσο δεν είναι πάνω από τα 300 λίτρα. Η μέση τιμή ανά λίτρο διαμορφώνεται στο 1.05

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις