Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κηδεύτηκε στο Αγρίνιο η τραγουδίστρια του δημοτικού Μαρίτσα Βαρβάτου

Κηδεύτηκε στο Αγρίνιο η τραγουδίστρια το...

Έφυγε από τη ζωή στα 76 της χρόνια - Είχε τραγουδήσει σε κέντρα στην Αθήνα και σε πανηγύρια στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο

Στα 76 της χρόνια έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 μετά από μάχη με την ασθένεια της, η τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής Μαρίτσα Βαρβάτου που υπήρξε από τις πιο γνωστές φωνές του συγκεκριμένου μουσικού είδους. Η εκλιπούσα είχε γεννηθεί το 1943 στη Γουριά Μεσολογγίου. Όπως έγραψε το agriniopress.gr, η Μαρίτσα Βαρβάτου (το επώνυμο της ήταν Δημητρίου) είχε παντρευτεί πολύ μικρή, σε ηλικία 16 ετών με τον μουσικό Αποστόλη Βαρβάτο από το Βούστρι (Τρύφος) Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και μπήκε στη δουλειά κοντά στον άνδρα της που έπαιζε κιθάρα και αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού μας τραγουδιού με πολλές επιτυχίες.

Με τον σύζυγο της έζησαν μαζί 60 χρόνια έως τις 26.7.2019 που εκείνος έφυγε από την ζωή. Μόλις τέσσερις και κάτι μήνες μετά έμελλε να φύγει και η Μαρίτσα Βαρβάτου.

Δούλεψε σε πολλά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Για ένα διάστημα είχε εμφανιστεί και τραγουδήσει και στο εξωτερικό για τους ομογενείς.

Δικαιολογημένα θεωρείται και ήταν, μια σπουδαία τραγουδίστρια του δημοτικού, με δική της προσωπικότητα στο τραγούδι, με ωραία φωνή και παρουσία που άφησε σημαντικό έργο πίσω της και πολλά τραγούδια.,

Η κηδεία της τελέστηκε την Πέμπτη 5.12.2019 στις 10:30 το πρωί, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου.

Η Μαρίτσα Βαρβάτου άφησε εποχή με τις εμφανίσεις της στα Ξηρομερίτικα πανηγύρια και είχε «οργώσει» όλη την Ελλάδα τραγουδώντας σε πανηγύρια και σε εκδηλώσεις εισπράττοντας μεγάλη αγάπη από τον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight