Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιο κοντά στη δημιουργία του νέου υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας- Ξεκίνησαν οι εργασίες

Πιο κοντά στη δημιουργία του νέου υπερασ...

Πριν μία εβδομάδα

Ξεκίνησαν πριν μία περίπου εβδομάδα πιο εντατικά οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου  αταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας αφού πλέον στο σημείο έχουν μπει μπουλντόζες που δουλεύουν πυρετωδώς.

Πριν κάποιους μήνες στο εργοτάξιο ορΙοθετήθηκε και  ένας φορτωτής (JCB)  έκανε τις πρώτες διαμορφώσεις , έτσι ώστε να εφαρμοστούν στο έδαφος από τους τοπογράφους οι σχεδιασμοί για τον νέο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Ο ανάδοχος του έργου εγκαταστάθηκε, ενώ απομακρύνθηκαν και τα λεωφορεία που στάθμευαν στο εσωτερικό του οικοπέδου στη συμβολή της Νόρμαν με την Οθωνος Αμαλίας. Λαμαρίνες τοποθετήθηκαν περιμετρικά του ακινήτου στις εισόδους-εξόδους.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, κάτι που προβλέπει και το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και ο ανάδοχος.

Το κόστος του έργου κατασκευής του νέου σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ανέρχεται στα 9,3 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το νέο ακίνητο βρίσκεται δίπλα στους πρώην Μύλους Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Διονύσιο και ακριβώς κάτω από την πλατεία Δροσοπούλου. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο υφιστάμενος σταθμός έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1975 και σήμερα εκτιμάται τουλάχιστον δύσχρηστος. Εξάλλου η θέση του στο κέντρο της πόλης και η αναγκαστική στροφή λεωφορείων σε Οθωνος Αμαλίας και Αγ. Ανδρέου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και ταυτόχρονα παράδοξα για τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη ώστε στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι-εμπορικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Η γειτνίαση του νέου σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Διονυσίου σε συνδυασμό με την έλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα, δεν είναι τυχαία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας συγκοινωνιακός κόμβος με συνδυαστικές συγκοινωνίες, για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ,  ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από ίδιους πόρους.

Οι μακέτες που δείχνουν πώς θα είναι το νέο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις