Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο- Απήγαγαν 19 ναυτικούς

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο...

Νέο περιστατικό

Νέα υπόθεση πειρατείας ταλαιπωρεί τον ελληνικό εφοπλισμό, καθώς σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία Dryad Global, το Nave Constellation της Navios Maritime Acquisition (συμφερόντων Φράγκου) έπεσε θύμα πειρατών.

Το περιστατικό συνέβη 66 ναυτικά μίλια από πετρελαϊκό terminal στη Νιγηρία, ενώ έχουν απαχθεί 18 Ινδοί και ένας Τούρκος πολίτης.

Ολες οι αρμόδιες αρχές έχουν ειδοποιηθεί και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.

Απήγαγαν 19 άτομα
Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας Dryad Global, το περιστατικό συνέβη κοντά στη Νιγηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν πειρατές επιτέθηκαν στο χωρητικότητας 297.000-dwt πλοίο, και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους 19 μέλη του πληρώματος (18 Ινδούς και έναν Τούρκο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν στο πλοίο ακόμη επτά μέλη του πληρώματος.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Anglo-Eastern και η Navios επισήμαναν ότι η εγκληματική συμμορία πήρε μαζί της 19 από τα μέλη του πληρώματος ως ομήρους, ενώ επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και είχαν την εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση για να περιμένουν την άφιξη ενός πλοίου υποστήριξης. Δεν σημειώθηκε ρύπανση ή βλάβη στο τάνκερ.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις