Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλύπτονται θέσεις επικουρικών στην Αχαΐα- Όποιος "προλάβει" στη λίστα

Καλύπτονται θέσεις επικουρικών στην Αχαΐ...

Κενό ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το black out στα Νοσοκομεία της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας καθώς στο και ένα βρέθηκε λύση για την κάλυψη των θέσεων επικουρικών γιατρών οι συμβάσεις των οποίων έληξαν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί αυτοί πληρώνονται από ένα ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο και ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εκφραστεί βάσιμοι φόβοι ότι στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση η απώλεια των γιατρών αυτών θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των Νοσοκομείων της περιοχής.

Τελικά κατά πώς φαίνεται, την «12η ώρα», βρέθηκαν οι απαιτούμενοι  πόροι για να καλυφθούν οι θέσεις αυτές κι έτσι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια επαναπροκήρυξε 60 θέσεις επικουρικών γιατρών. Εξ αυτών οι 20 θέσεις γιατρών αφορούν τα Νοσοκομεία της Αχαΐας και οι υπόλοιπες 40 τις υπόλοιπες περιοχές (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου κτλ.).

Ωστόσο οι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι συμβάσεις τους έληξαν, σταμάτησαν να εργάζονται από το Σάββατο με αποτέλεσμα μέχρι να προσληφθούν οι καινούργιοι να δημιουργείται ένα σημαντικό κενό.

Όπως υποστηρίζει πάντως μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης η διαδικασία επιλογής των νέων γιατρών από τις σχετικές λίστες δεν θα καθυστερήσει και δηλώνει αισιόδοξος ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα κενά που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν.

Παράλληλα όμως εξηγεί ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι θα προσληφθούν και πάλι οι ίδιοι γιατροί στις ίδιες θέσεις. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας δυστυχώς η διαδικασία που προβλέπεται για την κάλυψη των θέσεων δεν λαμβάνει υπόψη την προϋπηρεσία κι έτσι ουσιαστικά όποιος «προλάβει να βάλει πρώτος το όνομά του στην σχετική λίστα, αυτός και θα πάρει τη θέση».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί τέλος ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν έχουν υποδειχθεί από τους διοικητές των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία των γιατρών θα επιβαρύνουν πλέον, κατά κανόνα, τους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις