Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Έσκισε" αναμενόμενα το "Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ" με 71.000 εισιτήρια στην πρεμιέρα του

"Έσκισε" αναμενόμενα το "...

Μέτρια η πορεία της Ελληνικής ταινίας "Φαντασία" παρά το "πιασάρικο" θέμα της και τη Ρένα Μόρφη

Άνετη πρωτιά στο ελληνικό box office κατέκτησε το 4ήμερο, 28 Νοεμβρίου με 1η Δεκεμβρίου 2019, το animation φιλμ «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ» της Ντίσνει, συνέχεια του πρώτου «Frozen», κόβοντας κοντά 71.000 εισιτήρια σε πάνω από 200 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα προβάλλεται στα Odeon Veso Mare & στη 2η αίθουσα του Πάνθεον).  

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί, πως «σκίζει» στο εξωτερικό με ήδη εισπράξεις 290 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ όπου αξιοποίησε θαυμάσια την αργία της «Ημέρας των Ευχαριστιών» συν άλλα 451 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη χώρα μας η φιλόδοξη Ελληνική παραγωγή «Φαντασία» σε σκηνοθεσία Αλέξη Καρδαρά με τη Ρένα Μόρφη, τον Στέλιο Μάινα και τον Γιάννη Στάνκογλου, που είναι ένα λαϊκό μελόδραμα τοποθετημένο στην Ελλάδα των '90s, του ΠΑΣΟΚ και των μπουζουκιών, έκοψε γύρω στα 7.200 εισιτήρια στην πρεμιέρα της σε 98 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα σε Πάνθεον & Βέσο Μάρε), ένα νούμερο που χαρακτηρίζεται μάλλον μέτριο.

Μέτρια κυμάνθηκε και η νουάρ ταινία «Οι Σκιές του Μπρούκλιν - Motherless Brooklyn» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Έντουαρντ Νόρτον με το σενάριο να βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Λέθεμ. Το συγκεκριμένο φιλμ που παίζεται και στα Odeon Veso Mare προσέλκυσε σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr, γύρω στους 9.000 θεατές σε 50 αίθουσες. Τέλος για το «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπάουμπακ με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Άνταμ Ντράιβερ, παραγωγής του Netflix, δεν δόθηκαν στοιχεία εισιτηρίων κατά την γνώριμη πολιτική του Netflix, ενώ το «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ έφτασε αφού πρόσθεσε άλλα 2.500 εισιτήρια τα 900.000 μετά από 9 εβδομάδες προβολής και το συγκινητικό «Last Christmas» του Πολ Φέιγκ με την Εμίλια Κλαρκ και τα τραγούδια του Τζορτζ Μάικλ, τα 70.000 εισιτήρια σε 3 εβδομάδες.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture