Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σώοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ

Σώοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρώ...

Ξύλο και χημικά έξω από τη Σύνοδος των Πρυτάνεων στην Αθήνα

Τέσσερις τραυματίες φοιτητές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το ξενοδοχείο στο Καβούρι της Αττικής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ της χώρας. Στους συγκεντρωμένους φοιτητές, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, όπως πληροφορείται το thebest.gr, υπήρξαν και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν η σύνοδος των Πρυτάνεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση των ΜΑΤ, με εκτεταμένη χρήση χημικών και επικράτησε πανδαιμόνιο. 

Η ένταση πολύ γρήγορα κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και ανδρών της αστυνομίας, με τους τελευταίους να προχωρούν στη ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να καταλήξουν στο νοσοκομείο, με τραύματα στο κεφάλι.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν τους επέτρεψαν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους.

Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έχουν επιστρέψει και είναι όλοι καλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο χώρο γύρω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος των Πρυτάνεων έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τα επεισόδια και η χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, μέλη της οποίας ανέφεραν ότι οι φοιτητές δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσουν να διαμαρτυρηθούν, για ζητήματα που αφορούν στο μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρίες φοιτητών, τόσο στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, όσο και στις συνεδριάσεις των Συγκλήτων των ΑΕΙ είναι σύνηθες φαινόμενο και γίνονται, κατά κανόνα, με ειρηνικό τρόπο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις