Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο κόσμος ψήφισε: «Ανθρωποι και ποντίκια», Νιάρρος και Ναυπλιώτου

Ο κόσμος ψήφισε: «Ανθρωποι και ποντίκια»...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Απονεμήθηκαν τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δείτε στιγμιότυπα

Η παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια» της ομάδας Cartel ανακηρύχθηκε στην καθιερωμένη απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού η κορυφαία της περασμένης σαιζόν, το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής αποκομίζοντας επίσης το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για το Βασίλη Μπισμπίκη. Σύμφωνα με την προτίμηση  των αναγνωστών του Αθηνοράματος και του athinorama.gr-  δεύτερη καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Θεάτρου του Νέου Κόσμου -η οποία απέσπασε επίσης το τρίτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Γιάννη Νιάρρο. Στην τρίτη θέση, βρέθηκε η κωμωδία «Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο, χαρίζοντας επιπλέον το δεύτερο βραβείο σκηνοθεσίας στον Άρη Μπινιάρη.

 

Όπως αναμενόταν κορυφαία γυναίκα ερμηνεύτρια ψηφίστηκε η Μαρία Ναυπλιώτου για το μονόλογο «Masterclass», ξεπερνώντας τις Μαρία Κίτσου και Ελένη Ράντου  Διακρίσεις μουσικής, ενδυματολογίας, ήχου, φωτισμού και τρίτου ανδρικού ρόλου για το Γιάννη Στάνκογλου απέσπασε ο «Γιούγκερμαν». Επειδή τα πρώτα Θεατρικά Βραβεία δόθηκαν το 1999, τιμήθηκε η «τάξη του ’99», οι ηθοποιοί δηλαδή που αποφοίτησαν από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης λίγο πριν από το περίφημο μιλένιουμ. Πέντε από αυτούς, οι Θάλεια Ματίκα, Φαίη Ξυλά, Ιωάννα Παππά, Παντελής Δεντάκης, Χρήστος Λούλης, ανέβηκαν στη σκηνή για να παραδώσουν τα αγαλματίδια στους φετινούς νικητές. Παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Νανούρης.

Η τελετή είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής που εκπροσωπήθηκαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ως απονεμητή στα τρία καλύτερα θεάματα. (Εφόσον ακόμα παίζονται στην Αθήνα αυτές οι παραστάσεις, μπορείτε να βασιστείτε στα παραπάνω αποτελέμστα ως κριτήριο επιλογής του τι θα δείτε αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View