Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η φόρμουλα βρέθηκε μένει η βούληση για την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου

Η φόρμουλα βρέθηκε μένει η βούληση για τ...

Αναμένεται συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

«Παγωμένη» παραμένει η παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου από την ελληνική πολιτεία στο Δήμο της Πάτρας προκειμένου να προχωρήσει, όπως έχει διακηρυχθεί, η ανάπλασή του και η δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr όλο το προηγούμενο διάστημα που το θέμα συζητείτο μεταξύ της δημοτικής Αρχής, του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όπου τυπικά ανήκει ο χώρος, είχε υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Με άλλα λόγια είχαν ξεπεραστεί οι τυπικές-διαδικαστικές δυσκολίες για την παραχώρηση της έκταση και οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν καταλήξει σε δύο βασικά σενάρια.

Το πρώτο προέβλεπε το ΤΑΙΠΕΔ να μεταφέρει στο υπουργείο Οικονομικών την έκταση και με την σειρά του το Υπουργείο να την παραχωρήσει στον Δήμο Πατρέων. Το δεύτερο προβλέπει την απευθείας παραχώρησή του από το Ταμείο υπό τον όρο ο Δήμος να πληρώνει ένα τίμημα στην περίπτωση που προχωρούσε στην κερδοσκοπική χρήση της έκτασης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς του Δήμου Πατρέων δεν υπάρχει το ενδεχόμενο κερδοσκοπικής χρήσης άρα, επί της ουσίας, δεν θα υπήρχε και τίμημα για την παραχώρηση. Ωστόσο μεσολάβησαν οι εκλογές του περασμένου Καλοκαιριού και η κυβερνητική αλλαγή με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω διαπραγματεύσεις να έχουν παγώσει και το θέμα να είναι σήμερα κυριολεκτικά στο αέρα.

Ο Δήμαρχος Κώστα Πελετίδης έχει ζητήσει συνάντηση, για το Ανατολικό Πάρκο, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και υπάρχει η αισιοδοξία ότι το προσεχές διάστημα θα μεταβεί στην Αθήνα για να θέση το ζήτημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Βέβαια το κατά πόσο οι υποσχέσεις των προηγούμενων θα δεσμεύουν και τους νυν παραμένει άγνωστο. Θυμίζουμε ότι στόχος είναι με την παραχώρησή της η έκταση του πρώην σκουπιδότοπου να αναπλαστεί και να μετατραπεί σε πάρκο, κατά τα πρότυπα του Νοτίου Πάρκου, με κοινόχρηστους χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας, δεντροφυτεύσεις κ.α..

Φυσικά πάντα παραμένει ανοικτό το θέμα της γειτνίασης με τον καταυλισμό των Ρομά, η μεταφορά των οποίων επίσης δείχνει να έχει παγώσει. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή και συνέλευση με τους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος ο κ. Πελετίδης μιλώντας για το θέμα είχε υποστηρίξει τα εξής: «Ο Ριγανόκαμπος βρίσκεται στο Υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) για αξιοποίηση. Έχουμε ζητήσει συνάντηση για το θέμα με την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Το θέμα στις νομικές του παραμέτρους έχει λυθεί. Είναι πλέον ζήτημα πολιτικής βούλησης και πολιτικής απόφασης.

Όλα θα εξαρτηθούν από τον δικό μας αγώνα. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πολύ καλά ότι θέλουμε αυτά που μας ανήκουν και θα τα πάρουμε και θα φτιάξουμε το Ανατολικό Πάρκο που θα καλύψει ανάγκες και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής.

Για το θέμα των Ρομά παρά τις προσπάθειές μας συναντούμε ανυπέρβλητα εμπόδια σε κάθε δράση και πρωτοβουλία μας από την γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και η οποία όχι μόνο δεν λύνει τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά τα οξύνει ακόμη περισσότερο… Θα φτιάξουμε Παρατηρητήριο για τους Ρομά που ζουν σε παραπήγματα, όχι μόνο του Ριγανόκαμπου, αλλά όλου του Δήμου. Προσπαθούμε να δοθεί λύση με επιδότηση ενοικίου ώστε να μετακομίσουν σε σπίτια και να γίνει ομαλή η ένταξή τους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις