Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος και ΔΕΥΑΠ: Βήματα στο μέλλον με σύμμαχο σημαντικές εφαρμογές

Δήμος και ΔΕΥΑΠ: Βήματα στο μέλλον με σύ...

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης

Ο Δήμος Πατρέων  διαθέτει εφαρμογές που μπορούν να  κατατάξουν την Πάτρα ως  μια «έξυπνη» πόλη. Δεν διαθέτει ωστόσο την εξωστρέφεια προκειμένου οι απλοί πολίτες να τις χρησιμοποιήσουν. Το κενό ενημέρωσης κάλυψαν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του 22ου Forum Ανάπτυξης παρουσιάζοντας τις δράσεις τους. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι ο Δήμος έχει κάνει ουσιαστικα βήματα για να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες τους και σκοπεύει να κάνει ακόμη περισσότερα για να τις αναβαθμίσει, ενώ ο Νίκος Ασπράγκαθος, αντιδήμαρχος προγραμματισμού επεσήμανε πόσα σημαντικά εργαλεία διαθέτει ο πολίτης για να μεταφέρει τα προβλήματά του στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο  Γεράσιμος Φεσσιάν, Υπεύθυνος λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη - 15190 powered by Sensecity (Δήμος Πατρέων), τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα μέσω υπολογιστή να δηλώσει ο εκάστοτε πατρινός ποια προβλήματα αντιμετωπίζει στην περιοχή του και να ζητήσει την παρέμβαση της  ανάλογης δημοτικής υπηρεσίας.

 Ο Βασίλειος Δαρσινός, Υπάλληλος Τμήματος Η/Μ Έργων (Δήμος Πατρέων), μίλησε για το πόσο αναβαθμισμένο είναι το σύστημα τηλεδιαχείρισης και εποπτείας  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων, αφού είναι από τα πιο σύγχρονα της χώρας και επεσήμανε σε ποια σημεία έχουν γίνει παρεμβάσεις.

Ο  Αλέξανδρος Λασκαρίδης, Υπάλληλος Τμήματος Αρχείου και Γεωπληροφορικής (G.I.S.) (Δήμος Πατρέων), μίλησε για τις εφαρμογές GIS που αφορούν την Πάτρα. Σημείωσε οτι η πόλη διαθέτει έναν πλούτο από χάρτες που δεν μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα ψηφιοποίησης.

Η  Αικατερίνη Κούρου, Προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός) και Βασιλική Λάζαρη, Υπάλληλος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών (Δήμος Πατρέων), περιέγραψαν πως φθάσαμε σήμερα στην ψηφιοποίηση των  Συλλογών Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

Ενώ η Ειρήνη Καραθανάση, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Νερού (ΔΕΥΑΠ), περιέγραψε πόσο σύγχρονο είναι το σύστημα ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της Πάτρας, το οποίο εκτός από τις διαρροές και την άμεση παρέμβαση, δίνει και τη δυνατότητα ελέγχου της πίεσης του νερού στα σπίτια, κάτι που είναι εξίσου κρίσιμο για ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης.

Ο  Πέτρος Γανός, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών (Δήμος Πατρέων), απαρίθμησε μια σειρά από εφαρμογές που θα λειτουργήσουν σύντομα και θα δώσουν τη δυνατότητα διαδραστικής παρέμβασης των πολιτών στα προβλήματα της Πάτρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας τόνισε ότι πλέον η υπηρεσία δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων  και εξήγησε οτι χωρίς τη συγκεκριμένη υπηρεσία «η Πάτρα δεν μπορεί να ζήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις