Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ο Ιρλανδός»: Πάνω από τρίωρο, αλλά είναι αριστούργημα και συνάντηση γιγάντων

«Ο Ιρλανδός»: Πάνω από τρίωρο, αλλά είνα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ντε Νίρο, Πατσίνο, Πέσι δια χειρός Σκορσέζε- οι περισσότερες κριτικές δίνουν άριστα με πέντε αστέρια

Για σινεμά ολοταχώς! Παίζεται και στην Πάτρα από αυτή την Πέμπτη το πολυαναμενόμενο μαφιόζικο έπος του ζωντανού μύθου-σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε «Ο Ιρλανδός» χάρη στο οποίο σμίγουν τα ιερά τέρατα του αμερικάνικου σινεμά Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο συν τον καρατερίστα Τζο Πέσι. Η ταινία κυριολεκτικά αποθεώνεται από τις απανταχού κριτικές, καθώς οι ειδικοί εμφανίζονται θαμπωμένοι από το ανανεωμένο βλέμμα του 77χρονου μετρ της σκηνοθεσίας στα άδυτα του υπόκοσμου των δεκαετιών ‘60 και ‘70. Στα Odeon Cinemas της Veso Mare το φιλμ θα προβάλλεται σε τέσσερις αίθουσες ως το «μεγάλο χαρτί» των ημερών.

Η ιστορία είναι αληθινή και βασίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια για δεκαετίες, την εξαφάνιση του θρυλικού και ξακουστού προέδρου συνδικαλιστή της Ένωσης Φορτηγών  Τζίμι Χόφα, μέσα από την οπτική του βετεράνου του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και διεφθαρμένου εκτελεστή Φρανκ Σίραν. (Το Σίραν ενσαρκώνει ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ψηφιακά αλλοιωμένος ώστε να παίζει τον χαρακτήρα σε όλα τα στάδια της ζωής του).

Μέσα από τους ύμνους που διαβάσαμε στο διεθνή Τύπο αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια απίστευτα πληθωρική και πολυπρόσωπη απεικόνιση του οργανωμένου εγκλήματος με ατέλειωτη βία, προδοσίες, συγκρούσεις, πολιτικά συμφέροντα και φοβερά γκρο πλαν. Μάλιστα ο Σκορσέζε δείχνει να ξεπερνάει τον εαυτό του   παρά την ηλικία του: συγκρίνουν την επίδοσή του με εκείνη στον ανεπανάληπτο «Ταξιτζή», γίνονται αναφορές στα «Καλά παιδιά» και το «Καζίνο» ενώ σίγουρα η ταινία θα «παίξει» δυναμικά στα Οσκαρ απέναντι στο «ντόρο» του «Τζόκερ».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View