Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του συμβ...

Αλλαγή στη διανομή του "Άνθρωποι και Ποντίκια" - Στη θέση του Γ. Ντάβαρη, ο Πάνος Ιωσηφίδης

Συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019 παρόντος και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σταύρου Τσακίρη. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Βάης, τον οποίο αντικαθιστούσε ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαγιάκης.

Παρόντα ήσαν τα περισσότερα από τα μέλη ενώ δεν έλειψαν και οι γκρίνιες και κάποιοι διαπληκτισμοί κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις παραστάσεις και την καθυστέρηση που υπάρχει δεδομένου πως βρισκόμαστε σχεδόν ένα μόλις μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Η παράσταση της κεντρικής σκηνής «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη και νέα γραφή για το θέατρο από τον Σταύρο Τσακίρη, έχει ήδη ξεκινήσει πρόβες από την περασμένη εβδομάδα ενώ υπάρχει και μία αλλαγή στη διανομή, με τον ηθοποιό Πάνο Ιωσηφίδη να αντικαθιστά τον Γεράσιμο Ντάβαρη. Η παράσταση όπως αναγράφεται επίσημα και στην ιστοσελίδα του θεάτρου θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, την μεθεπόμενη δηλαδή των Χριστουγέννων.

Η γκρίνια πάντως είχε να κάνει και με το γεγονός πως ουσιαστικά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα μείνει τις φετινές γιορτές χωρίς παιδική παράσταση, γεγονός που συζητείται από θεατρόφιλους γονείς και όχι μόνο. Η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ των Ιωαννίνων «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, που παίζεται τώρα στα Γιάννενα, θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, ημέρα κατά την οποία θα δοθεί η 1η παράσταση με προσκεκλημένους τους εκπαιδευτικούς. Το ενδιαφέρον των σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι πάντως μεγάλο και ήδη έχουν κλείσει για να δουν την παράσταση πολλά δημοτικά και γυμνάσια.

Πέρα από την μικροένταση (σε κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακίρης που πήρε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τις καθυστερήσεις, είπε «δηλαδή τι θέλετε να παραιτηθώ;») συζητήθηκαν οικονομικά θέματα, ένα εκ των οποίων αφορούσε στο αίτημα για μειωμένο εισιτήριο – οδοιπορικά των καθηγητών της σχολής δραματικής τέχνης και αν θα ήταν εφικτό να προσφερόταν κάποια έκπτωση-μείωση από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Να θυμίσουμε τέλος τη νέα σύνθεση του συμβουλίου βάσει της νέας Δημοτικής αρχής, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόεδρος: Πέτρος Βάης και Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαγιάκης.

Τακτικά μέλη:

Ανδριοπούλου Μαριάνα

Αναστασίου Μιχάλης

Λάζαρη Τζέλα

Σταματιάδου Μαριάνα

Μανωλοπούλου Αναστασία

Ντρίνιας Θεόδωρος

Αναπληρωματικά μέλη:

Γκέστα Ειρήνη

Πετρόπουλος Παναγιώτης

Νικολάου Μαίρη

Σκιαδάς Παναγιώτης

Τσαλαμιδά Αναστασία

Τζανάκου Σπυριδούλα

Παράμερος Γεώργιος

Μπάρλου Ευτυχία.

*Η φωτ. είναι από την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 19/11/2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture