Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλόνισε το δικαστήριο της Πάτρας 81χρονη Σύρια πρόσφυγας - "Θέλω να πάω στο παιδί μου"

Συγκλόνισε το δικαστήριο της Πάτρας 81χρ...

Μια ανθρώπινη ιστορία πισω από τη σύλληψη της ηλικιωμένης που συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας

Ο νόμος μπορεί να είναι τυφλός απέναντι στους μετανάστες, η δικαιοσύνη όμως έχει μάτια και βλέπει. Όπως στην περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τη Συρία. Η 81χρονη συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας επιχειρώντας να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα για Ιταλία.

Όπως απεδείχθη, η ηλικιωμένη ήθελε να πάει στη Γερμανία για να δει το μοναδικό εν ζωή παιδί της. Συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο στο λιμάνι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

Η ηλικιωμένη ήταν σε κατάσταση σοκ. Όπως είπε έχει χάσει όλα της τα παιδιά στον πόλεμο και το μόνο που ήθελε ήταν να αγκαλιάσει το μοναδικό της πλεον παιδί, που ζει στη Γερμανία, πριν κλείσει τα μάτια της.

Με μειωμένη όραση και μοναδικό της στήριγμα το μπαστούνι της, ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για να συναντήσει το μοναδικό εν ζωή, από τα πέντε παιδιά της. Οι υπόλοιποι τέσσερις γιοι της και ο άνδρας της σκοτώθηκαν στη Συρία.

Ο πέμπτος γιος της κατάφερε να φθάσει ζωντανός στη Δύση μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Ιταλίας για να καταλήξει στη Γερμανία.

Η τραγική μάνα αποφάσισε να κάνει το ίδιο ταξίδι "για να τον δω κι ας πεθάνω στην αγκαλιά του" όπως είπε στο δικαστήριο.

Με πολλούς κόπους κατάφερε να φθάσει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα εντόπισε πατριώτες της ώστε να την κατευθύνουν και να μάθει το επόμενο βήμα που έπρεπε να κάνει. Ταξίδεψε στην Πάτρα με έναν 34χρονο ομοεθνή της, ελπίζοντας οτι θα  μπορέσει να ταξιδέψει για Ιταλία. Δεν τα κατάφερε όμως αφού οι λιμενικοί διαπίστωσαν την πλαστότητα των εγγράφων της και τη συνέλαβαν το απόγεμα της Παρασκευής. Στο λιμεναρχείο οι ένστολοι της φέρθηκαν με ευαισθησία και φρόντισαν όσο ήταν δυνατό να απαλύνουν τον πόνο της. 

Η 81χρονη από τη Συρία συνελήφθη και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις