Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιμάνι Πάτρας: Από 5 ως 81 ετών - Το όνειρο για μια άλλη ζωή δεν έχει ηλικία

Λιμάνι Πάτρας: Από 5 ως 81 ετών - Το όνε...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Περιπτώσεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να φύγουν παράνομα μέσω του λιμανιού της Πάτρας

 

Οι συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας που επιχειρούν με πλαστά έγγραφα να φύγουν παράνομα στην Ιταλία,  είναι καθημερινότητα. Και έρχονται κάποιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι το όνειρο για μια ζωή αλλιώς και αλλού δεν έχει ηλικία,  καθώς και συμβάντα τα οποία αποδεικνύουν ότι θέτουν  γι΄αυτό τον σκοπό , σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Πρόσφατο περιστατικό η σύλληψη ενός 81χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι της Πάτρας, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστά έγγραφα. Συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο στο λιμάνι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 81 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό,  οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Αίσθηση είχε προκαλέσει προ μερικών ετών το συμβάν με 5χρονο αγόρι που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και συγκλονιστικές ιστορίες  είναι αυτή ενός μικρού πεντάχρονου αγοριού από τη Συρία, το οποίο βρήκαν λιμενικοί στο λιμάνι της Πάτρας μέσα σε μια βαλίτσα! Ο διακινητής είχε κρύψει το παιδί στην αποσκευή προκειμένου να το περάσει παράνομα στην Ιταλία. Όταν εντοπίστηκε ο μικρός στις 3 τη νύχτα ειδοποιήθηκε  η Praksis για να τον φροντίσει. …

Το παιδί ήταν σοκαρισμένο. Οι γονείς του ήταν εγκλωβισμένοι στη Συρία και το παιδί βρέθηκε στο λιμάνι στην προσπάθειά του να πατήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Κατά διαστήματα έχουν εντοπιστεί αλλοδαποί μέσα σε πορτοκάλια, καρπούζια, σε φύλλα αλουμινίου, σε φάρμακα και πολλά άλλα είδη φορτίων, ενώ έχουν καταγραφεί και πιο απίθανες περιπτώσεις.

Στις 17 Ιανουαρίου 2019 συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας ένας 20 χρονος αλλοδαπός και ο φερόμενος ως διακινητής του. Ο αλλοδαπός είχε κρυφτεί στον κινητήρα ΙΧ αυτοκινήτου, σε κρύπτη που είχε δημιουργηθεί εκεί, μετά την αφαίρεση εξαρτημάτων.

Άλλοι έχουν κρυφτεί στην οροφή καμπίνας φορτηγού και όχι μόνο

Οι «Άθλιοι» των Πατρών - Κλεισμένος σε βαλίτσα ταξίδευε πεντάχρονος – «Φως» στις ιστορίες ανήλικων μεταναστών

φωτό του Λιμενικού από την περίπτωση με τον κινητήρα

κεντρική φωτό αρχείου eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις