Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kαι κρύπτες και πλαστά στο λιμάνι της Πάτρας για το ταξίδι «στο όνειρο»

Kαι κρύπτες και πλαστά στο λιμάνι της Πά...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Νέες περιπτώσεις

Και με πλαστά έγγραφα και με κρύπτες μέσα σε φορτηγά επιχειρούν οι αλλοδαποί να περάσουν παράνομα στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Μπορεί ο αριθμός τους να είναι λιγότερος μετά τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης, ωστόσο αλλοδαποί εξακολουθούν να επιχειρούν να αγγίξουν το δικό τους όνειρο, περνώντας από την Πάτρα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας ένας 39χρονος , ως διακινητής αλλοδαπών. Όπως ανακοινώθηκε, στη σύλληψη ενός 39χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες , τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 39χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε πρόχειρα διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

 

Χθες επίσης έγιναν συλλήψεις δύο αλλοδαπών με πλαστό έγγραφο και χαρτιά που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο. 

«Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και η δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα».

Μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών από τα παλιά εργοστάσια της παραλιακής απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, άλλαξε ο τρόπος προσπάθειας διαφυγής στην Ιταλία. Αυξήθηκε πολύ η χρήση πλαστών εγγράφων και μειώθηκαν οι κρύπτες.

Ωστόσο από την αρχή του χρόνου παρατηρείται μια αύξηση σε αυτές.

Προ ημερών συνελήφθη 60χρονος γιατί σύμφωνα με το λιμεναρχείο, «σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 60χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο ρυμουλκούσε τρέιλερ αλλά και επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός αμαξώματος του τρέιλερ, τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ από τον τρόπο μεταφοράς τους θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή τους.

 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, το τρέιλερ, καθώς επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα».

Κατά καιρούς αλλοδαποί έχουν κρυφτεί σε απίθανα μέρη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Από την οροφή καμπίνας φορτηγού μέχρι κινητήρα μηχανής και βαλίτσα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις