Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι Πάτρας:"Χρέωσαν τραπεζικές προμήθειες στο μισθό εργαζομένων"

Ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι Πάτρας:"Χ...

Καταγγελία των συνδικαλιστών

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι Πάτρας Σάββας Τζάκης:

«Με λύπη μας το τελευταίο διάστημα στον τραπεζικό λογαριασμό σχεδόν όλων των εργαζομένων είδαμε ότι κατά την καταβολή των μισθών χρεώθηκαν προμήθεια από 3 έως 10 ευρώ.

Από ενημέρωση που είχαμε από την επιθεώρηση εργασίας μας είπαν ότι υποχρέωση του εργοδότη είναι να καταβάλει ακέραιο τον μισθό στον εργαζόμενο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Αυτό που έκαναν λοιπόν αρκετοί εργοδότες είναι να καταβάλουν τον μισθό και να χρεώσουν την προμήθεια από κοινού με τον εργαζόμενο ή εξ ολοκλήρου στον εργαζόμενο , κάτι που για εμάς είναι απαράδεκτο.

Ζητάμε από τις τράπεζες να ελαχιστοποιήσουν την προμήθεια όσο αφορά τους μισθούς η το σωστότερο να μην υπάρχει καθόλου προμήθεια για καταβολή μισθού η αποζημίωσης.

Ζητάμε από τους εργοδότες μας να μην επιβαρύνουν περισσότερο τους εργαζόμενους οι οποίοι ήδη παίρνουν πολύ χαμηλούς μισθούς και να επωμιστούν αυτό το κόστος εξ ολοκλήρου της προμήθειας.

Ζητάμε από τον εμπορικό σύλλογο να ζητήσουμε μαζί την κατάργηση προμήθειας από τις τράπεζες  για τους μισθούς η τις αποζημιώσεις η τουλάχιστον να την ελαχιστοποιήσουμε.

Θεωρούμε το μέτρο της καταβολής του μισθού μέσω τραπεζικού λογαριασμού σωστότατο και είναι λυπηρό κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το μέτρο για να τα οικονομήσουν πάλι ,ελπίζουμε η κυβέρνηση να επιληφθεί επί του θέματος.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις