Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πρόταση των Κινέζων στον Τραμπ να υπογράψουν εμπορική συμφωνία στην Ελλάδα!

Η πρόταση των Κινέζων στον Τραμπ να υπογ...

Δεν έχει υποβληθεί αίτημα λέει το Υπουργείο Εξωτερικών

Το Πεκίνο έριξε στο τραπέζι την ιδέα η συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας να υπογραφεί στην Ελλάδα, όπου ο πρόεδρος Σι Τζινπινγκ αναμένεται να αφιχθεί για επίσκεψη την Κυριακή, πριν κατόπιν να ταξιδέψει για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή οικονομική σύνοδο που θα αρχίσει τη 13η Νοεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως θα μπορούσαν να υπογράψουν τη εμπορική συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο στην Αϊόβα, Πολιτεία με την οποία ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας έχει ιστορικούς δεσμούς και η οποία θα είναι ανάμεσα στις πλέον ωφελημένες από την αύξηση των εξαγωγών αμερικανικών αγροτοβιομηχανικών προϊόντων στην Κίνα που θα προκύψει.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας εργάζονται για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε βαθμό που θα επιτρέψει να υπογραφεί «προκαταρκτική» συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσά τους πιθανόν ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο, ωστόσο το πού θα υπογραφεί το κείμενο με τη σειρά του μετατρέπεται πλέον σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, με τις προτάσεις εκατέρωθεν να συμπεριλαμβάνουν από την Αλάσκα ως την Ελλάδα.

Αρκετές πηγές ενημερωμένες για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων θεωρούν πως η υπογραφή της συμφωνίας στην Ελλάδα δεν είναι πολύ πιθανή. Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα για να οργανωθεί τέτοια τελετή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κινέζου προέδρου.

Οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να επιλέξουν τη Χαβάη ή την Αλάσκα, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις