Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα τελευταία 50 χρόνια στους Ελληνικούς δρόμους χάθηκε μια πόλη σαν την Πάτρα!

Τα τελευταία 50 χρόνια στους Ελληνικούς ...

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα τροχαία στην Ελλάδα

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος που εξακολουθεί να πληρώνει η χώρα μας εξαιτίας των θανατηφόρων τροχαίων στους ελληνικούς δρόμους που εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 19-29 ετών, τη δεύτερη για  παιδιά 5-14 ετών και την τρίτη αιτία για τις ηλικίες 30-44 ετών.

Συνολικά τα τελευταία πενήντα χρόνια 130.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία, ενώ 350.000 έχουν μείνει ανάπηροι. Παρόλα αυτά περισσότερες από τις μισές παραβάσεις (53%) που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στους ελληνικούς δρόμους σχετίζονται με την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της τραγωδίας που έχει παιχτεί τους ελληνικούς δρόμους τα τελευταία 50 χρόνια αρκεί να αναλογιστούμε οτι ο πληθυσμός της Πάτρας στην απογραφή του 2011 ήταν περίπου 168 χιλιάδες κάτοικοι. Αριθμός σχεδόν ίδιος με τους νεκρούς στην άσφαλτο της Ελλάδας την τελευταία 50ετία.

Συχνότερα θύματα είναι οι πλέον ευάλωτοι χρήστες των οδών, καθώς βάσει των στοιχείων, ακόμα και σήμερα το 70% των νεκρών από τροχαία σε δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων είναι πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Οι θάνατοι από τροχαία συμβαίνουν κατά 54% σε επαρχιακό δίκτυο, κατά 38% στις πόλεις και τους οικισμούς και κατά 8% στους αυτοκινητοδρόμους.

 

*Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σε ημερίδα που με θέμα την «Οδική Ασφάλεια χωρίς Σύνορα- Πρωτοβουλία ενημέρωσης επαγγελματιών  ιδιωτών οδηγών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, στην Ελληνική και Αλβανική επικράτεια», που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις