Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο "Θεολογία της Φύσεως"

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο "...

Αφορά σε μία λαμπρή εκκλησιαστική προσωπικότητα, τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή

Το βιβλίο με τίτλο «Θεολογία της Φύσεως - Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού» σε μετάφραση: Η. Γ. Πετρόπουλου και επιμέλεια, εισαγωγή & σχόλια του π. Μαξίμου Λαυριώτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός και αφορά στον Μάξιμο Ομολογητή που έζησε από το 580 έως το 662 μ.Χ., μία από τις σημαντικότερες ιστορικές και εκκλησιαστικές προσωπικότητες της βυζαντινής περιόδου, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Πάτρα, στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου στην οδό Αγ. Νικολάου πλησίον της Μαιζώνος.

Το να καταστήσει κανείς βασικά Πατερικά έργα προσιτά στο ευρύ κοινό είναι πλέον άθλος, λόγω των πολλαπλών παραπλανητικών αντιλήψεων, που έχουν επικρατήσει στις παραδοσιακά Χριστιανικές κοινωνίες κατά τους τελευταίους αιώνες. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η περί φύσεως και προσώπου θεώρηση του Αγίου Μαξίμου κατοχυρωμένη με όσα επιχειρήματα οι προγενέστεροί του Πατέρες είχαν διατυπώσει, απαντώντας σε ερωτήματα που είχαν ανακύψει στην εποχή τους.

Έγινε απόπειρα να παρουσιάσουμε ένα κείμενο βελτιωμένο, προβαίνοντας σε μικρές αναγκαίες κριτικές αποκαταστάσεις του πρωτοτύπου. Καλύφθηκαν σημαντικά κενά, σχετικά με την καταγωγή, νεανική ηλικία και έναρξη της Μοναχικής βιωτής του Αγίου Μαξίμου. Έγιναν πολλές διευκρινήσεις για βασικά θεολογικά / επιστημονικά δεδομένα της εποχής, που παρέχονται υπό μορφήν  σημειώσεων, και κατέστη αναγκαία μία συστηματικότερη περιληπτική παρουσίαση της Κοσμοθεωρίας / Κοσμολογίας του Αγίου, καθώς και της Χριστοκεντρικής Ανθρωπολογίας του.

Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν αφορά στο έργο τού μεγάλου αυτού θεολόγου και Πατρός τής Εκκλησίας. Στην εκδήλωση στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο π. Μάξιμος Λαυριώτης και ο καθηγητής φυσικός Παναγιώτης Μπούρδαλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture