Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΠΗΝ το νέο βιβλίο του ειρηνιστή Πάνου Τριγάζη

Παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΠΗΝ το νέο βιβλίο...

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης»

Την ανακήρυξη του 2020 ως έτους ανεξαρτησίας της Κύπρου, για όλους τους Έλληνες, πρότεινε ο Πάνος Τριγάζης στη χθεσινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» για την παρουσίαση του νέου άκρως επίκαιρου βιβλίου του Ηλείου  συγγραφέα – ειρηνιστή,  Πάνου Τριγάζη με τίτλο: «ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης».

 


Η πρόταση χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΠΗΝ και θα προωθηθεί στην κυβέρνηση και στα διεθνή φόρα.

 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Μορφωτικού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας -ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

 


Για το βιβλίο μίλησαν ο Άγγελος Τσιγκρής, βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ., Σπύρος Δανέλλης πρώην βουλευτής και  πρώην ευρωβουλευτής  και ο Απόστολος Κατσιφάρας, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

 


Την εκδήλωση συντόνισε ο ταμίας της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κώστας Μπουλμπασάκος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μαρτυρία από τον Γιώργο Μιχαηλίδη, πρώην αναπληρωτή γενικό  γραμματέα Α.Χ.Ε.Α.Κ.Λ.( Αχαϊκή Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό Λαό), ο οποίος αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της επιτροπής και τη σχέση της με το φιλειρηνικό κίνημα και την παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

 


Ο κ. Τσιγκρής αναφέρθηκε εκτενώς στην επικαιρότητα του βιβλίου λόγω των σύγχρονων γεωπολιτικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει στην περιοχή και παραπέμπουν στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

 


Ο κ. Δανέλλης στην τοποθέτησή του έκανε ένα οδοιπορικό στη χαμένη ελευθερία αλλά και στην ελπίδα που παραμένει ζωντανή παρά τα προβλήματα.

 


Ο κ. Κατισφάρας αναφέρθηκε στις επίκαιρες συγκρίσεις του 1974 με το σήμερα, υπενθυμίζοντας ότι και με τον Ατίλλα οι Τούρκοι επικαλέστηκαν την ειρήνη, όπως σήμερα με τη Συρία. 

 

Οι εθνικοί διχασμοί οδήγησαν τελικά στην Κυπριακή τραγωδία

Ο συγγραφέας από την πλευρά του, αναδίφησε σε μια  ιστορική αναδρομή της εποχής στην οποία αναφέρεται το βιβλίο, τόνισε ότι οι εθνικοί διχασμοί οδήγησαν τελικά στην Κυπριακή τραγωδία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ελπίδα αναγεννιέται με ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης στον Κυπριακό λαό.

 


Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαΐας- Κύπρου, Τάσος Στασής. Ο κ. Στασής αναφέρθηκε στους ηρωϊκούς πεσόντες της Κύπρου και τόνισε ότι όσοι πολέμησαν το ΄74 στη Μεγαλόνησο και θυσιάστηκαν για τη ελευθερία της, ήταν παιδιά του λαού και όχι των επωνύμων.

 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βοηθός περιφερειάρχη  Ανδρέας Φίλιας, και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Δριβίλας, Δήμητρα Μπάστα, Κώστας Καρπέτας, εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων και άλλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture