Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης»

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης»

Παρουσιάζεται από την Ένωση Συντακτών

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» παρουσιάζουν το νέο άκρως επίκαιρο βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα – ειρηνιστή, Πάνου Τριγάζη με τίτλο:
«ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης»

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ). Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Τέταρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην
αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Μαιζώνος 200, Πάτρα (2ος όροφος) με τη στήριξη του Μορφωτικού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας -ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η «κοινή πορεία ειρήνης» του Γρηγόρη Λαμπράκη με την Κύπρο στην ουσία παραπέμπει στη συμπόρευση του κινήματος ειρήνης της Ελλάδας με το Κυπριακό, ήδη από το 1955, όταν ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ), πρώτη πανελλαδικά οργανωμένη κίνηση ειρήνης στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Κυριάκος Κορτέσης, Πρόεδρος Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν και ο Αναστάσιος Στασής, Πρόεδρος Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άγγελος Τσιγκρής, Βουλευτής Αχαΐας, ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Σπύρος Δανέλλης πρώην Βουλευτής και πρώην Ευρωβουλευτής και ο Απόστολος Κατσιφάρας, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.
Παρουσίαση – μαρτυρία από τον Γιώργο Μιχαηλίδη, πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Α.Χ.Ε.Α.Κ.Λ.,( Αχαϊκή Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό Λαό).

Τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος, Κώστας Μπουλμπασάκος, ταμίας της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Επιμέλεια της εκδήλωσης από τον δημοσιογράφο, Κώστα Θεοδωρόπουλο, γενικό γραμματέα ΤΕΑΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture