Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τιμήθηκε στο Μεξικό ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ: "Είμαστε γείτονες και φίλοι"

Τιμήθηκε στο Μεξικό ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ:...

Του απονεμήθηκε το βραβείο Artistic Excellence από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Morelia

Mία ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή ήταν αυτή το βράδυ της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2019 στο 17ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Morelia στο Μεξικό όπου τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Robert Redford, στον οποίο και απονεμήθηκε το βραβείο Artistic Excellence award για την μεγάλη του προσφορά στην κινηματογραφική τέχνη. Μάλιστα στον εξαιρετικά αγαπητό ηθοποιό έγιναν και τα αποκαλυπτήρια μίας καρέκλας με το όνομα του ενώ και η αίθουσα 4 του Φεστιβάλ πήρε το όνομα του. Για τον σπουδαίο καλεσμένο και τιμώμενο του φετινού Φεστιβάλ μίλησε ο Alejandro Ramírez, πρόεδρος του Φεστιβάλ Morelia.

O Redford ντυμένος κομψά με τζιν παντελόνι και σκούρο μπλε σακάκι περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ συνοδευόμενος από τον Alejandro Ramírez, τον αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ Cuauhtémoc Cárdenas Batel & την καλλιτεχνική διευθύντρια Daniela Michel, και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ότι επισκέφθηκε την Morelia καθώς και για την ιδιαίτερη φιλοξενία και ολόθερμη υποδοχή που του επιφυλάχθηκε.

Ο Alejandro Ramírez μιλώντας για τον Ρέντφορντ είπε πως η δουλειά του στο σινεμά είναι αξιοσημείωτη όχι μόνο μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες του ως ηθοποιός αλλά και για τον τύπο των χαρακτήρων που επέλεγε να υποδυθεί στη διάρκεια της καριέρας του: χαρακτήρες που αρνούνται τον συμβιβασμό και παλεύουν να ανακαλύψουν την περίπλοκη ανθρώπινη φύση.

Επίσης ο κ. Ραμίρεζ ανέφερε πως για 3η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Μορέλια συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Sundance για την πραγματοποίηση του Morelia Sundance Story Lab, μέσω του οποίου έχουν βοηθηθεί πάνω από 20 κινηματογραφιστές από το Μεξικό και την Λατινική Αμερική.

Όπως προείπαμε, από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η τήρηση της παράδοσης που έχει να κάνει με τα τιμώμενα πρόσωπα, που δεν ήταν άλλη από την παρουσίαση μίας πολυθρόνας (που έμοιαζε με άνετο και αναπαυτικό κάθισμα κινηματογραφικής αίθουσας) με το όνομα του τιμώμενου (φέτος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ). Ο ίδιος κοίταξε με χαρά όσο και απορία την καρέκλα που έγραφε το όνομα του. Ακόμα στην αίθουσα 4 του Cinépolis Morelia Centro, του Φεστιβάλ δόθηκε το όνομα του Robert Redford.

Το βραβείο που δόθηκε στον ηθοποιό, είχε σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη Javier Marín. Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο βραβείο πρωτοδόθηκε πέρυσι και ο 1ος τιμώμενος ήταν ο Μεξικανός σκηνοθέτης Alfonso Cuarón.

Τέλος ο χαμογελαστός Robert Redford ευχαρίστησε το κοινό και το Φεστιβάλ Μορέλια και είπε πως συγκινήθηκε από τις ολόθερμες αντιδράσεις του κοινού. “Είμαστε γείτονες και φίλοι” είπε με νόημα ο Ρέντφορντ και χειροκροτήθηκε από τους θεατές. Ακολούθησε η ειδική προβολή του φιλμ «Butch Cassidy and the Sundance Kid - Οι Δύο Ληστές» του 1969, μία ταινία που τον καθιέρωσε και η οποία είχε πρωτοπροβληθεί ακριβώς πριν από 50 χρόνια.

Οι φωτ. είναι από την σχετική ανάρτηση του Φεστιβάλ Μορέλια στην ιστοσελίδα του.  

*Το 17ο Φεστιβάλ Morelia συνεχίζεται έως τις 27/10/2019.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight