Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 31 Οκτωβρίου στις Ελληνικές αίθουσες "Το Κορίτσι & το λιοντάρι"

Έρχεται 31 Οκτωβρίου στις Ελληνικές αίθο...

Αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα

Στις 31 Οκτωβρίου 2019 θα βγει στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους το φιλμ «Mia and the White Lion – Το Κορίτσι και το λιοντάρι» σε σκηνοθεσία Gilles de Maistre. Το διαφημιστικό πόστερ της ταινίας ήδη φιγουράρει στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων.

H ζωή της δεκάχρονης Mia ανατράπηκε όταν η οικογένεια της αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο για να αναλάβει μία φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα πανέμορφο λευκό λιονταράκι με το όνομα Charlie, η Mia βρίσκει ξανά τη χαρά και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί του. Όταν ο Charlie γίνεται τριών, η ζωή της Mia ανατρέπεται ξανά όταν ανακαλύπτει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Η Mia απελπίζεται και μόνο στην ιδέα ότι ο Charlie μπορεί να κινδυνεύει και αποφασίζει να φύγει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι στη σαβάνα της Νότιας Αφρικής αναζητώντας ένα μέρος όπου ο Charlie θα ζήσει ελεύθερος.

Ο σκηνοθέτης Gilles de Maistre γύρισε την ταινία σε διάστημα 3 χρόνων για να αναπαραστήσει χωρίς ειδικά εφέ, αλλά με αληθοφάνεια και ακρίβεια τον δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στο παιδί και το λιοντάρι, που γνωρίζονται μικρά και μεγαλώνουν μαζί. Για τις ανάγκες της φιλόδοξης αυτής παραγωγής, ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον διάσημο Γητευτή Λιονταριών, Kevin Richardson, o οποίος καθοδήγησε τους ηθοποιούς -ανθρώπους και λιοντάρια- σε κάθε βήμα της διαδικασίας για τρία ολόκληρα χρόνια.

Σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης Gilles de Maistre ανέφερε σχετικά με το πώς προέκυψε η ιδέα για την ιστορία.

«Πηγαίνει πίσω χρόνια. Είχα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για παιδιά σε όλον τον κόσμο που έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με άγρια ζώα. Η έρευνα μου με οδήγησε στη Νότιο Αφρική, όπου έκανα γύρισμα με ένα παιδί, του οποίου οι γονείς είχαν μία φάρμα με λιοντάρια. Υποτίθεται ότι τα μεγάλωναν για να τα προστατέψουν. O σκοπός τους ήταν να τα πουλήσουν σε ζωολογικούς κήπους ή πάρκα άγριας ζωής. Υπήρχε ένα 10χρονο αγόρι εκεί που λάτρευε τα λιοντάρια. Μόλις τελειώσαμε το γύρισμα και έφυγα, έμαθα ότι τα είχαν για κυνήγι.

Αυτή η ταινία έχει να κάνει με την 11χρονη Mia, που αποκτά έναν ισχυρό δεσμό με ένα λευκό λιονταράκι. Οι γονείς παρατηρούν αυτή τη στενή φιλία και αρχίζουν να ανησυχούν για το τι θα συμβεί όταν μεγαλώσει το λιονταράκι. Οπότε αποφασίζουν να το πουλήσουν σε κυνηγούς. Όταν η Mia ανακαλύπτει την αλήθεια, αποφασίζει να σώσει το λιοντάρι και να το βοηθήσει να ξεφύγει σε ένα καταφύγιο όπου μπορεί να ζήσει με ηρεμία. Αλλά το ταξίδι είναι δύσκολο…

Είναι μια οικογενειακή ταινία, παρά ένα ντοκιμαντέρ. Βασίζεται σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Είδαμε πάνω από 300 παιδιά στη Νότιο Αφρική για να βρούμε το σωστό. Και πετύχαμε ένα μικρό κορίτσι, την Daniah. Την πρώτη φορά που είδε ένα λιονταράκι, δεν χρησιμοποίησε τα χέρια της, όπως τα περισσότερα παιδιά, αλλά το κεφάλι της. Πειστήκαμε ότι έπρεπε να είναι το παιδί που θα παίξει τον ρόλο. Σήμερα, η Daniah έχει μεγαλώσει και είναι πια 14. Το λιονταράκι μεγάλωσε και είναι πια ένας γίγαντας 250 κιλών, αλλά οι δυο τους παραμένουν φίλοι. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μια τέτοια απόπειρα: το να ειπωθεί μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα άγριο ζώο και ένα μικρό κορίτσι χωρίς ειδικά εφέ».

Σε ότι αφορά τα ζώα, ο σκηνοθέτης εξήγησε πως «αναπτύξαμε μία μέθοδο που είναι τελείως διαφορετική από αυτό που κάνουμε συνήθως, προσεγγίζοντας το λιοντάρι σαν έναν πραγματικό ηθοποιό αντί για ένα ζώο που έπρεπε να εξημερώσουμε. Χτίσαμε μία σχέση με το λιοντάρι (Thor) από τη στιγμή που γεννήθηκε. Φυσικά, η ομάδα κράτησε μία απόσταση και μέχρι το τέλος της διαδικασίας έπρεπε να είναι σε κλουβί, αλλά την ίδια στιγμή, το λιοντάρι συνήθισε τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Οι νεότεροι ηθοποιοί συνεργάστηκαν με τα λιοντάρια σε καθημερινή βάση.

Δημιουργήσαμε μία στενή σχέση, καλλιεργώντας την αγάπη, χωρίς να βασιζόμαστε στην εκπαίδευση. Κι αυτό έδωσε σιγουριά στο λιοντάρι μας για να νιώσει άνετα στο γύρισμα με τους ηθοποιούς μας».

Στο ερώτημα αν ήταν η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια απόπειρα, απήντησε πως ναι. «Το λιοντάρι περνούσε ώρα με την ηθοποιό μας κάθε μέρα, κάνοντας βόλτες ακόμα κι όταν δεν κάναμε γύρισμα. Ήταν καταπληκτική προσωπικότητα! Ο Kevin Richardson δεν έχει ξαναδεί τόσο ταλαντούχο λιοντάρι. Όταν έπρεπε να ξανακάνει κάποια λήψη, μπορούσε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, σαν πραγματικός ηθοποιός».

Η ταινία θα προβάλλεται από 31 Οκτωβρίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture