Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με το επίκαιρο ντοκιμαντέρ "Push" ξεκινά το Cinedoc την Τετάρτη στην Πάτρα

Με το επίκαιρο ντοκιμαντέρ "Push&qu...

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στις 21.45

Από τις 23 Οκτωβρίου 2019, το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την ABCinema και για ακόμη μια χρονιά οι προβολές θα φιλοξενούνται στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.

Αυτή την Τετάρτη 23/10 λοιπόν στις 21.45, το CineDoc κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα με το «Push», το νέο ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, διάρκειας 92 λεπτών, με θέμα τις αγορές ακινήτων και την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις ίδιες τους τις πόλεις. Το ντοκιμαντέρ «Push» του Fredrik Gertten αποκαλύπτει ένα νέο είδος απρόσωπου ιδιοκτήτη, τις ολοένα και πιο ακατάλληλες προς κατοίκηση πόλεις μας, καθώς και μία κρίση που κλιμακώνεται και μας επηρεάζει όλους.

Γιατί έχει γίνει τόσο ακριβό να ζούμε στην πόλη μας; Από την Βαρκελώνη ως το Βερολίνο, το Τορόντο και την Σεούλ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Fredrik Gertten ερευνά πώς οι τιμές των ακινήτων σημειώνουν εκρηκτική άνοδο, σπρώχνοντας τους κατοίκους έξω από τις ίδιες τους τις πόλεις.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ για τη απρόσωπη δύναμη της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων και τον προσωπικό αγώνα που δίνουν ομάδες πολιτών για να διατηρήσουν τις πόλεις τους ζωντανές.

Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ABCinema, από τώρα έως και τον Απρίλιο, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών, θα δοθεί στο σινεφίλ κοινό μια πανοραμική εικόνα της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής στον χώρο του σινεμά τεκμηρίωσης. Πότε αστείες, άλλοτε βαθιά συγκινητικές, ανατρεπτικές, παράξενες, πάντα ενδιαφέρουσες, οι ιστορίες του CineDoc φωτίζουν απροσδόκητες πλευρές του κόσμου και της ανθρώπινης κατάστασης. Το φετινό «ενισχυμένο» πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει βραβευμένα πολιτικά ντοκιμαντέρ και πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών.

Το «Push» είναι παραγωγής του 2019.

Δείτε το τρέιλερ: https://vimeo.com/360997727

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ταμείο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture