Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Πάνθεον από την Πέμπτη 17/10 η Γαλλική ταινία "Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται"

Στο Πάνθεον από την Πέμπτη 17/10 η Γαλλι...

Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ των Καννών το βραβείο καλύτερου σεναρίου

Mία αξιόλογη δραματική ταινία Γαλλικής παραγωγής 2019, με τίτλο «Το Πορτρέτο μίας γυναίκας που φλέγεται» διάρκειας 119 λεπτών, θα προβληθεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 23/10/2019.

Ώρες προβολής: 19.30 και 21.45 (την Τετάρτη μόνο στις 19.30).

Σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά, με τους: Αντέλ Αενέλ, Νοεμί Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο.

Περίληψη

Στα τέλη του 18ου αιώνα μια ζωγράφος καταφθάνει σε ένα νησάκι της Βρετάνης για να ζωγραφίσει το γαμήλιο πορτρέτο μιας νεαρής κοπέλας.

Βραβείο σεναρίου στις Κάνες για ένα παθιασμένο όσο και αυστηρά ορθογραφημένο κινηματογραφικό ποίημα, το οποίο αναλύει με σκέψη, συναίσθημα και υψηλή τεχνική την ανθρώπινη επιθυμία.

Το φιλμ «Portrait de la Jeune Fille en Feu - Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται» ξεκίνησε να παίζεται στους Αθηναικούς κινηματογράφους την περασμένη Πέμπτη 10/10/2019 και έκοψε μαζί με τα previews, σε 11 αίθουσες κοντά στα 4500 εισιτήρια.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του, η Σελίν Σιαμά σπαράζει μαζί με τις ηρωίδες της και ταυτόχρονα αποτυπώνει μεθοδικά το πώς, υπό το βλέμμα της μιας (ερωτευμένης) γυναίκας, η άλλη μεταμορφώνεται και απελευθερώνεται, σχολιάζοντας διακριτικά τη σχέση οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας με τη σεξουαλικότητα, όπως και αυτή της διαρκώς μεταβαλλόμενης, πολυσήμαντης πραγματικότητας με την αναπαράστασή της – τη ζωγραφική και φυσικά το ίδιο το σινεμά.

Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture