Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η διαδρομή του Χρήστου Στυλιανέα - Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Πάτρα η κηδεία του

Η διαδρομή του Χρήστου Στυλιανέα - Την Τ...

Στην "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στην "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής" (Αυστραλίας 100 & Κανελλοπούλου), θα διεξαχθεί η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Στυλιανέα και στις 16:30 θα γίνει η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Πατρών.

Ο τραγουδιστής, συνθέτης ζωγράφος και αγιογράφος Χρήστος Στυλιανέας έφυγε από τη ζωή σήμερα 3.15 τα ξημερώματα μετά από μάχη από ασθένεια. Νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου.είχε συνδέσει το ονομά του με τη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας και με το Χάραμα τη δεκαετία του 80. 

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1944 στον Πειραιά

Στις 15 Μαϊου 1975, παντρεύτηκε την Βούλα Γκάνια (Λογίστρια-Μουσικό-Μοντελίστ) με την οποία και απέκτησαν 5 παιδιά, την Ευτυχία, τη Δέσποινα, την Ιουστίνη, τη Σοφία και τον Κωσταντίνο. Στις 18 Νοεμβρίου 2018, απέκτησαν την πρώτη τους εγγονή από την κόρη τους Σοφία.

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας - Θλίψη στην Πάτρα

 

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

 

 

Το 1984 ο Χρήστος Στυλιανέας, αφού είχε μέινει 2 χρόνια μόνος του στην Πάτρα λόγω της συνεργασίας του με το νυχτερινό κέντρο "Χάραμα", έφερε και την οικογένειά του από την Αθήνα στα Βραχνέικα Πατρών, γιατί θεώρησαν με τη σύζυγό του, πως για τα παιδιά τους η ζωή μακριά από την πόλη θα ήταν πιο ποιοτική. Όταν τα γράψανε στο σχολείο της περιοχής, παρατήρησαν ότι έλλειπαν τα καλλιτεχνικά, κάτι που δεν τους άρεσε καθόλου. Αποφάσισαν, λοιπόν, να αναλάβουν αφιλοκερδώς όλες τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Βραχνεϊκων με δικά τους έξοδα ότι συμπεριλάμβανε κάθε εκδήλωση από μουσικά όργανα, σκηνικά, προσκλήσεις, διαλόγους θεατρικών έργων, στολές, κοστούμια, πανό κλπ., όπως αναφέρεται στο προφίλ του καλλιτέχνη στο facebook, από όπου και αντλούμε πληροφορίες και φωτογραφίες. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, με μεγάλη προσέλευση και αρκετές συμμετοχές. Πολλά από τα παιδιά της περιοχής στην πορεία ακολούθησαν τη μουσική και την υποκριτική. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν και τα 4 παιδιά τους πότε στα φωνητικά, πότε παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο και πότε στα θεατρικά.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα. Το 1985 συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμπ Απ`το χάραμα της Πάτρας, των Ζιγκ Ζαγκ.

Πέραν των δικών του δίσκων, συμμετείχε και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έιτε με στίχους του, είτε με τη φωνή του, είτε με τη μουσική του. Υπάρχουν και τραγούδια, όπου στιχουργός είναι η σύζυγός του, Βούλα Γκάνια. Όπου αναφέρεται το ψευδώνυμο "Φιλέας", είναι ο ίδιος.

Με τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Σόφη Παππά και Τόλη Βοσκόπουλο.

Από αριστερά ο Χρήστος Στυλιανέας, δίπλα του η σύζυγός του και στιχουργός Βούλα Γκάνια, ο Νάκης Πετρίδης ενορχηστρωτής, οι Γιάννης και Γκολφίνος Ταπεινός στιχουργοί και ο Μιλτιάδης Ανδριόπουλος ιδιοκτήτης του τότε κέντρου «Ντέφι» (νυν Αστέρια). Συνάντηση για τον δίσκο (σε βινύλιο) του Χρήστου Στυλιανέα με τίτλο «Λαϊκός τραγουδιστής».

Στις αρχές Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το νέο cd του Χρήστου Στυλιανέα, ωστόσο δεν μπόρεσε να μάθει για αυτή την κυκλοφορία μια και νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου. Ξαναμπήκε στο studio 25 χρόνια μετά

"Tον αγώνα τον καλό αγωνίστηκα, τον δρόμο τελείωσα, την πίστη διατήρησα· τώρα, πλέον, μου απομένει το στεφάνι τής δικαιοσύνης, το οποίο ο Kύριος θα μου αποδώσει"
Στις 3:15 ο Χρήστος Στυλιανέας μετέβει στον ουρανό να συναντήσει Εκείνον που υπηρέτησε με αφοσίωση όλα τα χρόνια της ζωής του.
Ο Κυριος να τον υποδεχθεί και να του χαρίσει αιώνια ζωή κοντά Του!
Eftichia Stylianea Ioustini Stilianea JustinStyle Sofia Stilianea Constantinos Stilianeas

Με αυτό το μήνυμα η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατο του καλλιτέχνη.

φωτό από προφίλ Χρήστου Στυλιανέα στο facebook

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις