Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα στην Πάτρα, το βιβλίο της Χρύσας Λυκούδη

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα στην Πάτρα, το ...

Σε εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 20.00

Οι Eκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αχαιής συγγραφέως Χρύσας Λυκούδη με τίτλο «Τη μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας – Η Ψυχοκόρη» που θα γίνει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στις 20.00 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Αχαΐας, στο ισόγειο στην Μιχαλακοπούλου 58, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, συγγραφέας – δημοσιογράφος,

Αλέξης Γκλαβάς, πολιτιστικός συντάκτης – ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος και θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα.

Συντονίζει  και διαβάζει αποσπάσματα του βιβλίου η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, συντονίστρια  της Λέσχης Ανάγνωσης Αγ. Βασιλείου «Η ΟΜΑΔΑ».

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Αμαλία Αντωνοπούλου, πιάνο

Αργύρης Μανιάτης, τραγούδι -κιθάρα

Ανδριάνα Γουλιμή, τραγούδι – ακορντεόν.

Το βιβλίο «Τη μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας. Η Ψυχοκόρη» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Χρύσας Λυκούδη.

Κεντρική ηρωίδα του πολυσέλιδου βιβλίου είναι η Αιμιλία, η οποία στα πενήντα τέσσερά της χρόνια, είναι μια φημισμένη χειρουργός ογκολόγος. Την ώρα που χειρουργεί τη μάνα της, εμφανίζεται “ολοζώντανη” μπροστά της η γιαγιά Αναστασία για να την εμψυχώσει. Ήταν η πρακτική “γιάτρισσα” και μαμή του βουνίσιου χωριού της, σοφή, ελεύθερο πνεύμα, στύλος και σύμβουλος των συγχωριανών της, προικισμένη με το χάρισμα να “βλέπει” τις αρρώστιες των ανθρώπων και να τις θεραπεύει.

Απόψε, η Αιμιλία στο προσκεφάλι της μάνας της, ψαχουλεύοντας τις μνήμες της παιδικής της ηλικίας, θα επαναπροσδιορίσει τις ψυχρές σχέσεις τους, τον μεγάλο θυμό της για τον πόλεμο που ακόμη μαίνεται μεταξύ τους, αλλά και την πληγή που της άνοιξε όταν μετά τον θάνατο του πατέρα της την έδωσε ψυχοκόρη.

Σύντροφος σε αυτό της το ταξίδι –που ξεκίνησε τη ’μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας– τα πρόσωπα της παιδικής της ηλικίας, η γιαγιά Αναστασία –ο φάρος της ζωής της– και η θύμηση του Ορφέα, του μυστηριακού πρώτου της έρωτα και φύλακα-άγγελού της...

Όπως αναφέρει η Χρύσα Λυκούδη, έχει γεννηθεί στα Καραμεσηνέικα, ένα χωριό κοντά στην Πάτρα και Δημοτικό Σχολείο πήγε στη Λυκούρια Καλαβρύτων από όπου κατάγεται η μητέρα της.

Η Χρύσα Λυκούδη αφιερώνει το 1ο της αυτό μυθιστόρημα «στα τρία λατρεμένα μου παιδιά, τη Μάγδα μου, τον Βασίλη μου και τον Σταμάτη μου», όπως αναφέρει.

Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινά από την Λυκούρια εν έτει 1962.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αχαιή Χρύσα Λυκούδη κυκλοφόρησε το 1ο της μυθιστόρημα: "Τη 'μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture