Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

"Το Αθάνατο Νερό" με γρίφους & ιστορίες από την Πάτρα, παρουσιάζεται το Σάββατο 12/10

"Το Αθάνατο Νερό" με γρίφους &...

Σε εκδήλωση της "Γωνιάς του Βιβλίου" & των εκδόσεων Μίνωας στην Αλέα του Royal - παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων στις 6 το απόγευμα

Το «Αθάνατο Νερό» τιτλοφορείται το ιδιαίτερα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη που μάλιστα εμπνέεται από την Πάτρα που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας και αξίζει να το αποκτήσουν τόσο οι δάσκαλοι όσο και τα παιδιά για να έχουν να διαβάσουν κάτι όμορφο και με αναφορές στην πόλη τους, στον ελεύθερο χρόνο τους. Το βιβλίο "Το Αθάνατο Νερό" θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στον ανοικτό χώρο Αλέα του Royal – παλαιό Πτωχοκομείο, στην Ακτή Δυμαίων με ελεύθερη είσοδο.

Aναβρυτήρια που έχουν ως φύλακες από τέσσερα φτερωτά λιοντάρια.

Αν πλησιάσετε πολύ κοντά, ίσως να μη σας δαγκώσουν. Σίγουρα όμως θα σας κάνουν μούσκεμα.

Ένας από τους πολλούς γρίφους και αινίγματα που θα διαβάσετε στο νέο βιβλίο του εξαιρετικού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Το Αθάνατο Νερό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Αφορά στην Πάτρα και μαθαίνει στα παιδιά μας την πόλη μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Πετρουλακη για το θαυμάσιο αυτό βιβλίο που σίγουρα θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται…

Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή «γιαγιά-προ» όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.

Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών όπου οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό;

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε δύο τρελά ζευγάρια διδύμων σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας που θα μάθει στα παιδιά την πόλη μας και τα φέρει σε επαφή με σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης των Πατρών.

Αν ναι, τότε ξεκινάμε  και σας περιμένουμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 18.00 στον πολυχώρο Αλέα του Royal στην Ακτή Δυμαίων να παίξουμε στο παιχνίδι θησαυρού που θα οργανώσουν η 2η και η 10η αγέλη των προσκόπων Πάτρας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για το βιβλίο ο εκπαιδευτικός Δημήτρης  Γιαννακόπουλος και ο ίδιος ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης.

Συντονίζει ο Λάκης Βανταράκης.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης που έχει ξαναέρθει για παρουσίαση βιβλίου του στην Πάτρα, συγκαταλέγεται στους γνωστούς και επιτυχημένους συγγραφείς στον τομέα της ελληνικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει είναι «Η Παναγιά της Φωτιάς" που η ιστορία της ξεκινά στην Θεσπρωτία, 30 Οκτώβρη του 1940, «Η Εξομολόγηση», «Το Τελευταίο Δαχτυλίδι», η «Αμαλία» και το βιβλίο «Σασμός» που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Στο βιογραφικό του, ο ίδιος αναφέρει τα εξής:

Γεννήθηκα στην Αθήνα, έζησα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από τα οποία κατάγομαι. Ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά, παίζοντας ούτι, τραγουδώντας, γράφοντας μουσικές και στίχους για μένα και όλο τον κόσμο. Έχω συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Τις καλύτερες ώρες μου τις περνάω παίζοντας με τα παιδιά μου, την Ειρήνη εννέα ετών που με διαβεβαιώνει ότι «εγώ θα βαριόμουν να διαβάσω τόσο μεγάλο βιβλίο», και τον Κωνσταντίνο, επτάχρονο κυνηγό δεινοσαύρων και άλλων μοχθηρών δράκων. Γράφω και αφηγούμαι παραμύθια πειράζοντας τον κόσμο. Ανακατεύω τα πράγματα και είμαι αυτός που βάζει τους ψύλλους στα άχυρα. Είμαι προπονητής και Πανελληνιο­νίκης στο Taekwondo όπου κατέχω 6 Dan.

Έχω ασχοληθεί με τη φωτογραφία, την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Το πρώτο μου CD με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών είναι στα σκαριά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture