Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

"Το Αθάνατο Νερό": Μία παιδική περιπέτεια με φόντο την Πάτρα, από τον Σπύρο Πετρουλάκη

"Το Αθάνατο Νερό": Μία παιδική...

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργανώνεται από την "Γωνιά του Βιβλίου" στις 12 Οκτωβρίου 2019

Για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου ετοιμάζει μία εκδήλωση που απευθύνεται κατά βάση τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα όπως μάθαμε, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Το αθάνατο νερό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στη σειρά: Ερευνητές Μυστηρίων.

Σύνοψη του βιβλίου

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται... Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα αστεία του Ανδρέα, αλλά δεν είναι.

Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή "γιαγιά-προ" όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.

Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών; Τότε τα παιδιά προσπαθούν να τους λύσουν. Τι θα συμβεί, όμως, όταν οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό;

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε δύο τρελά ζευγάρια διδύμων σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας;

Αν ναι, τότε ξεκινάμε Τώρα...

Το βιβλίο έχει αναφορές στην Πάτρα όπως στα συντριβάνια της στην πλ. Γεωργία, στον μύθο της Πατρινέλλας, κ.α., και αναμένεται να ενθουσιάσει τα παιδιά. Μάλιστα ο συγγραφέας του είχε επανειλημμένα επισκεφθεί την Πάτρα για να κάνει την έρευνα του και να συλλέξει τις πληροφορίες και γνώσεις που χρειαζόταν για την πόλη προκειμένου να χτίσει τα «κουίζ» του έξυπνου και πρωτότυπου βιβλίου του, το οποίο έχει 120 σελίδες.

Η εκδήλωση όπου θα μιλήσει και εκπρόσωπος της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας αναμένεται να φιλοξενηθεί στον παιδότοπο του Royal – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων.

Όπως ο ίδιος ο Σπύρος Πετρουλάκης έγραψε στη σελίδα του στο facebook, απ΄όπου και η φωτ., μια τρελή τρελή περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας έρχεται το φθινόπωρο από την αφεντιά μου και τις εκδόσεις Μίνωας. Είναι το πρώτο παιδικό - εφηβικό βιβλίο που γράφεται για την Πάτρα και νιώθω μεγάλη περηφάνεια για το έργο μου, αλλά παράλληλα και αγωνία για το πως θα το υποδεχτούν τα παιδιά σε όλη τη χώρα!!! Μια ιστορία γεμάτη μυστικά περάσματα, που με έκανε "Πατρινό" γράφοντάς το για έναν ολόκληρο χειμώνα.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιή­θηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ. Έχει γράψει μυθιστορήματα όπως τα «Σασμός», «Η Εξομολόγηση», «Το Τελευταίο Δαχτυλίδι», κ.α.

*Στο μεταξύ η «Γωνιά του Βιβλίου» αναμένεται το φετινό φθινόπωρο να φέρει στην πόλη της Πάτρας πολλούς γνωστούς συγγραφείς με αφορμή νέα βιβλία τους όπως τον Κώστα Κρομμύδα, την Σώτη Τριανταφύλλου, τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη με το βιβλίο του «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» αλλά και τον διακεκριμένο αστροφυσικό και συγγραφέα Διονύση Σιμόπουλο που έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την πόλη αφού είναι "βέρος" Πατρινός. Η εκδήλωση για τον Διονύση Σιμόπουλο προγραμματίζεται όπως μάθαμε, για τις 14 Νοεμβρίου 2019.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture