Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στο Παμπελοποννησιακό το βιβλίο "Καλάβρυτα μία πόλη στην ιστορία και τη λογοτεχνία"

Παρουσιάζεται στο Παμπελοποννησιακό το β...

Το Σάββατο 12/10 στις 8 το βράδυ - Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρασκήνιο

Το βιβλίο «Καλάβρυτα μία πόλη στην ιστορία και τη Λογοτεχνία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρασκήνιο, ένα συλλογικό έργο 464 σελίδων σε επιμέλεια Ανδρέα Παπαγεωργίου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα Αλέκα Σιούλη (Press Room) του Παμπελοποννησιακού σταδίου Πατρών στις 8 το βράδυ το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

«Ένα ταξίδι… Σε μια άμαξα… Που φέρνει δυο πανάκριβα φορτία… Την Ιστορία και τη Λογοτεχνία…

Ένα ταξίδι, λοιπόν, μέσα από την Ιστορία και τη Λογοτεχνία στα περασμένα χρόνια και τα πιο κοντινά, για τη γενέθλια γη μας, τα αγαπημένα Καλάβρυτα, τα ʺΔικά μας Καλάβρυταʺ,  π’ έχουν απαγκιάσει στη σκέψη, στο μυαλό και την καρδιά μας. Που «είναι μια ζωγραφιά, μια μικρή πολιτειούλα, γεμάτη ιστορία, μαρτυρία και δόξα, όπου το δροσαγέρι του Χελμού τραγουδούσε με τις νεράιδες του Βουραϊκού κι ο κάθε οδοιπόρος, όλα τα πετούμενα τ’ ουρανού και τα ζωντανά της φύσης, ξεδίψαγαν από την ʺΚαλαβρυτινήʺ, του ʺΦίντεηʺ, του ʺΚλοκίτηʺ, τα ʺΤρία Πηγάδιαʺ, τη ʺΦλούδαʺ, το ʺΚεραμιδάκιʺ!..».

Τιμή και χαρά η παρουσία σας…Ελάτε μαζί μου, λοιπόν, να συνταξιδέψουμε, μ’ ένα βιβλίο, στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., εκεί κι όπως, η παρακάτω πρόσκληση και αφίσα αναφέρουν, τονίζει ο Θεόδωρος  Γ.  Θανόπουλος, τ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που θα είναι εκ των ομιλητών στην εκδήλωση.

Ακόμα θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Χαλμούκης, τ. Διευθυντής Δημοτικού σχολείου Καλαβρύτων «Αγλαΐα Κόντη – Ελένη Χάμψα» και ο Ανδρέας Παπαγεωργίου, φιλόλογος, επιμελητής της ύλης του βιβλίου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, από τη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα».

Επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει η θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture