Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας που δέχτηκε πέτρες, μιλά για τον "εφιάλτη"

Ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας ...

Ο οδηγός Παναγιώτης Φραντζής, με 15 χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι αντέδρασε και έγκαιρα και σωστά

Έναν εφιάλτη έζησαν σαράντα λεπτά μετά την αναχώρηση του δρομολογίου Αθήνα - Πάτρα, από τον Σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ στον Κηφισό οι 37 επιβάτες. Λίγο μετά την «Κακιά Σκάλα» μια μεγάλη πέτρα έπεσε στο παμπρίζ του οχήματος. Ο οδηγός Παναγιώτης Φραντζής, με 15 χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι αντέδρασε και έγκαιρα και σωστά. Εξάλλου, βοηθητικό αποδείχτηκε το γεγονός ότι προπορευόμενο όχημα της «Ολυμπίας οδού», κοντά στις γέφυρες που βρίσκονται στο 62ο χιλιόμετρο πριν τους Αγ. Θεοδώρους, ενημέρωνε ότι άγνωστοι έριχναν πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ήδη σε πέντε προπορευόμενα ΙΧ είχαν προκληθεί ζημιές. Μάλιστα το όχημα της «Ολυμπίας Οδού», φρόντιζε να καθαρίζει τον δρόμο από τις πέτρες που είχαν πέσει νωρίτερα.

Μάλιστα κινείτο με χαμηλή ταχύτητα ώστε να μπορέσει να προλάβει τυχόν επίθεση όπως  και συνέβη. Στις 10:40 το βράδυ κοντά στο 63ο χλμ. μία από τις πέτρες στοχεύει το παρμπρίζ του λεωφορείου το οποίο σπάει και θραύσματα πέφτουν πάνω σε επιβάτες. Από τη θραύση του παρμπρίζ (κρύσταλλα) τραυματίστηκε ελαφρά μια 58χρονη στην οποία προσφέρθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

 «Στην περιοχή, και συγκεκριμένα στο 62ο - 63ο χιλιόμετρο, έχουμε τέτοια φαινόμενα, από νεαρούς μάλλον ρομά. Ευτυχώς, είχα κόψει ταχύτητα μετά τις γέφυρες κι έτσι μπόρεσα να ελέγξω καλύτερα το όχημα. Στο σημείο βέβαια που δέχτηκα την πέτρα δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια από που προήλθε. Πιθανόν από κάποια άλλη γέφυρα. Δεν το γνωρίζω. Οι επιβάτες θορυβήθηκαν μεν, αλλά από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι δεν διέτρεχαν κίνδυνο ηρέμησαν κι έτσι δεν επικράτησε πανικός» περιγράφει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο οδηγός του λεωφορείου.

Με βάση τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί, είναι πιθανόν οι πέτρες να εκτοξεύτηκαν από επιβαίνοντες σε όχημα που βρισκόταν σε κίνηση σε παράλληλο δρόμο με την ΕΘνική Οδό. Σενάριο το οποίο, λόγω της ταχύτητας και της φοράς του αντικειμένου που εκσφενδονίστηκε από κινούμενο μέσο, μεγεθύνει τον κίνδυνο που έζησαν οι 37 επιβάτες του συγκεκριμένου λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

«Πραγματικά όλοι μας είμαστε υπόχρεοι στον οδηγό που κατάφερε να αποσοβήσει τον θανατηφόρο κίνδυνο και να οδηγήσει με ασφάλεια το όχημα και τους πει8βάτες στην άκρη του δρόμου. κόσμο δρόμου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαϊας Ανδρέας Μανωλόπουλος.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν στην Πάτρα με άλλο λεωφορείο που έφτασε από τον Υπεραστικό Σταθμό του Ισθμού στους Αγίους Θεοδώρους, με καθυστέρηση μικρότερης της μιας ώρας.

Άνδρες της ΕΛΑΣ συλλέγουν καταθέσεις και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

φωτό από εφημερίδα Πελοπόννησο

φωτό από εφημερίδα Πελοπόννησο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις