Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Απόψε στην Πάτρα παρουσιάζεται το βιβλίο "Πρώτη Μέρα στο Σχολείο"

Απόψε στην Πάτρα παρουσιάζεται το βιβλίο...

Στις 19.00 - Θα μιλήσουν οι Ελένη Κίτσιου και Ειρήνη Λιάμπα

Απόψε Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, παρουσιάζεται στο Public της Πάτρας στην οδό Ερμού 55, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το βιβλίο «Πρώτη μέρα στο σχολείο» του Δημήτρη Καραθάνου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση, στο Public Βόλου, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 19.00 το απόγευμα.

Ο Δημήτρης Καραθάνος είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το βιβλίο του αφορά  στην "Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη σχολική ζωή".  Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το «Πρώτη μέρα στο σχολείο» είναι ένας πολύτιμος οδηγός για γονείς καθώς μιλά για τον τρόπο που πρέπει να προετοιμαστεί ένα παιδί ώστε στην πορεία να έχει μία ισορροπημένη και  επιτυχημένη σχολική ζωή.

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας «πολύτιμος οδηγός» για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής.

Aπαντά σε ερωτήματα όπως:

Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;

Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;

Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων. Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή.

*Στην εκδήλωση όσοι παρευρεθούν, θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα και στον ίδιο τον κ. Καραθάνο.

*Για το βιβλίο στην εκδήλωση στο Public της Πάτρας θα μιλήσουν η Ελένη Κίτσιου, εκπαιδευτικός, παρουσιάστρια στο Ioniantv και η ψυχολόγος Ειρήνη Λιάμπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture