Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεγαλύτερο και ομορφότερο δέντρο ΒΑΝΥΑΝ στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Το μεγαλύτερο και ομορφότερο δέντρο ΒΑΝΥ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στον κήπο της πρώην Αποθέωσης

Ο κορμός του δέντρου BAN YAN στον κήπο της πρώην Αποθέωσης πάνω από την Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, είναι σαν να έχει σμιλευτεί από γλύπτη. Περισσότερο μοιάζει με γλυπτό παρά με φυσική και τυχαία ανάπτυξη ενός κορμού δέντρου. Το thebest.gr μπήκε μέσα στον κήπο της πρώην Αποθέωσης και απαθανάτισε τη σημερινή εικόνα του επιβλητικού δέντρου που εκτείνεται σε πλάτος αρκετών τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο ενός υπέροχου κήπου. 

Υπάρχουν γύρω στα 750 είδη banyan ανα τον κόσμο. Το έχουν χαρακτηρίσει ως το δέντρο που περπατάει καθώς οι ρίζες του αναπτύσσονται διαρκώς σαν κλαριά, ψηλά από το δέντρο και καταλήγουν σχεδόν σαν σωλήνες στο έδαφος αναπτύσσοντάς το σε πλάτος. Μπορεί να ζήσει εκατονταετίες.

Ένα από τα παλαιότερα δέντρα του κόσμου, η μεγάλη Μπάνιαν (Great Banyan) είναι ένα δέντρο που ανήκει στο είδος Ficus benghalensis. Αυτά τα φυτά ξεκινούν τη ζωή ως σπόρος που βλασταίνει σε άλλο δέντρο, μεγαλώνει ως αμπέλι που εξαρτάται από το δέντρο για στήριξη και τελικά στραγγαλίζει το δέντρο του ξενιστή, αφομοιώνοντας τη δομή του.

Αργότερα, οι ρίζες αναπτύσσονται από τα εξερχόμενα προς τα έξω κλαδιά και φτάνουν στο έδαφος, καθιστώντας το κορμό και επεκτείνοντας το αποτύπωμα του δέντρου, αποκτώντας μερικές φορές το διακριτικό όνομα ενός «δέντρου που περπατάει».

Οι πατρινοί θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το επιβλητικό ΒΑΝΥΑΝ και να το φωτογραφίσουν κατά την διάρκεια και του Patras Street Food Festival που θα πραγματοποιηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα το ερχόμενο τριήμερο (ΠΣΚ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις