Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργία και συγκέντρωση στην Πάτρα- Ποίοι κλάδοι συμμετέχουν

Απεργία και συγκέντρωση στην Πάτρα- Ποίο...

Συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι  

Στους δρόμους βγαίνουν την Τετάρτη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, συνεπικουρούμενοι και από τους Δημοσίου Υπαλλήλους οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00.

Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οικοδόμοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο ΟΣΕ, λιμενεργάτες, δημοσιογράφοι, λογιστές κ.α.. Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι με συνέπεια, Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, εφορίες πολεοδομίες, περιφέρειες κ.α. να υπολειτουργούν.

Από την απεργία των μηχανοδηγών του ΟΣΕ αναμένεται να επηρεαστούν τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας, στην περίπτωση δεν που δεν υπάρξει συμφωνία για υπογραφεί Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν αποκλείεται απεργία και την Πέμπτη.

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας καλεί σε δυναμική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά από τα γραφεία του στην οδό Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Όλγας.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει πως «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη. Να μην χαθεί στιγμή, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί αγωνιστικό απεργιακό κλίμα.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη».

ΓΣΕΕ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Να μετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της, καλεί όλους τους εργαζόμενους η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας(ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου, που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί,  σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την υπονόμευση των  εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ αντιτίθεται στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός μόνο κατ όνομα "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου.

Ένα «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση προς όφελος των εργοδοτών, ενώ πλήττει ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και προβλέπει επικράτηση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στην συνεδρίαση του 25/9/2019 ομόφωνα αποφάσισε, υλοποιώντας την εξουσιοδότηση της από 23/9/2019 Ολομέλειας της Διοίκησης, την προκήρυξη 24ωρης Κλαδικής πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 2/10/2019 ενάντια στο προς ψήφιση Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που έρχεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό και συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων στην χώρα μας και σαφέστατα των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

«Δεν μας χάρισαν τίποτα, δεν θα τους παραχωρήσουμε το παραμικρό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

*Ανακοίνωση για την συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019 εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Το θέμα εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία της οποίας απέρριψε την πρόταση για απεργία. Ωστόσο, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από την έναρξη, 00.01, έως τη λήξη, στις 24.00, στις 2 Οκτωβρίου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 2 Οκτωβρίου απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων της 24ης Σεπτέμβρη, που οδήγησε στην καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο αγώνας συνδικάτων και εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ξήλωμα των κατακτήσεων των προηγούμενων ετών και επαναφορά στην κατάσταση διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κλιμακώνονται», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απέναντι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να επαναφέρει - μόνιμα αυτή τη φορά- τις ακραία νεοφιλελεύθερες προτάσεις ΣΕΒ -ΔΝΤ, για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και συγχρόνως να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις