Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Παραλύει" σήμερα η χώρα - Απεργιακή συγκέντρωση και στην Πάτρα

"Παραλύει" σήμερα η χώρα - Απε...

Απεργεί ο ιδιωτικός τομέας, υπολειτουργεί το δημόσιο

Λουκέτο βάζει ο ιδιωτικός τομέας σήμερα. Ο δημόσιος τομέας θα υπολειτουργήσει, καθώς είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα, απεργούν οι εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι, δημοσιογράφοι, ενώ από τις 11 το πρωί κατεβάζει ρολά ο δημόσιος τομέας, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Η απεργία αποτελεί αντίδραση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ψήφιση στη Βουλή.

H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρματυρίας στις 10.30 το πρωί στην οδό Κολοκοτρώνη έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Απεργούν οι οικοδόμοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε "να βάλει στο γύψο" τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Κλειστές οι τράπεζες

Ειδικότερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους.

Χειρόφρενο στα τρένα

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το θέμα εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία της οποίας απέρριψε την πρόταση για απεργία. Ωστόσο, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από την έναρξη, 00.01, έως τη λήξη, στις 24.00, στις 2 Οκτωβρίου.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί, σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις