Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρώτος ο "Ράμπο"-Σταλόνε στο Ελληνικό box office & από κοντά ο Μπραντ Πιτ

Πρώτος ο "Ράμπο"-Σταλόνε στο Ε...

Καλές εντυπώσεις και μία έντονη αίσθηση νοσταλγίας για τα 80's αφήνει το "Blinded by the light" που όμως δεν τράβηξε το κοινό

Tι κι αν έχει πατήσει τα 73 του χρόνια, ο Σιλβέστερ Σταλόνε επέστρεψε σ’ έναν από τους «καθοριστικούς» και πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους του, αυτόν του Ράμπο, τον οποίο πρωτουποδύθηκε στις αρχές του ’80 και κατάφερε χωρίς να προκαλέσει πάντως ουρές από θεατές, να έρθει 1ος στο εγχώριο box office το περασμένο 4ήμερο 26 με 29 Σεπτεμβρίου 2019. Ο λόγος για την περιπέτεια «Rambo: Το Τελευταίο Αίμα», σε σκηνοθεσία Άντριαν Γκρούνμπεργκ που σε πάνω από εκατό αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε κοντά 17.000 εισιτήρια.

Η ταινία με τον Σταλόνε σε 10 μέρες προβολής έχει ξεπεράσει στις ΗΠΑ τα 33 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 14 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη 2η θέση στο Ελληνικό box office ακολούθησε το διαστημικό υπαρξιακό φιλμ «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι με τον Μπραντ Πιτ που έκοψε, σε 66 αίθουσες πανελλαδικά, 9.345 εισιτήρια ξεπερνώντας σε 2 εβδομάδες τα 42.000 εισιτήρια. Η ταινία έχει πάει σχετικά καλά και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare αν και όσοι θεατές πάνε περιμένοντας να δουν κάτι αντίστοιχο του «Gravity», του «Interstellar» και του «The Martian» φεύγουν μάλλον απογοητευμένοι. Το «Ad Astra» ήδη έχει φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 90 εκατομμύρια δολάρια (τα 35,5 εκατ. στις ΗΠΑ).

Στις θετικές εκπλήξεις ήταν η συμπαθητική πορεία του παιδικού φιλμ από τη Δανία «Το Μαγικό Χαλί» που σε 76 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare), έκοψε σύμφωνα με το flix.gr, 9.317 εισιτήρια. Πρόκειται για Δανέζικο animation φιλμ για έναν σύγχρονο Αλαντίν που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προσχολικής ηλικίας παιδιά. Η ταινία «Up and Away – Το Μαγικό Χαλί» του Κάρστεν Κίλεριχ προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τέλος το θρίλερ «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» με τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στην παραγωγή, με ανάμεικτες κριτικές, πήγε μέτρια κόβοντας σε 51 αίθουσες πανελλαδικά κοντά στα 6.000 εισιτήρια. Προβάλλεται και στις 22.30 στα Odeon Veso Mare.

Μία σινε-επιλογή που αξίζει την προσοχή σας και είναι κρίμα που την είδαν μόλις χίλιοι θεατές σε 29 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) είναι η μουσική δραμεντί «Blinded by the Light» της Γκουρίντερ Τσάντα από την Μ. Βρετανία με τον Βιβέικ Κάλρα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μας μεταφέρει πίσω στο 1987-1988 στο Λούτον της Αγγλίας με ήρωα έναν νεαρό Πακιστανικής καταγωγής που βιώνει από τη μια τα προβλήματα των Πακιστανών μεταναστών στην Αγγλία και απ’ την άλλη την κόντρα του με τον πατέρα του. Ταλαντούχος στο γράψιμο και στην ποίηση θα προσπαθήσει με βοήθεια και έμπνευση τα τραγούδια του «The Boss» - Μπρους Σπρίνγκστιν να βρει το δρόμο και τις ισορροπίες του σε μία όμορφη κοινωνική ταινία, γεμάτη από το πνεύμα και τις μουσικές της δεκαετίας του ’80 και παρότι μπορεί να αφορά λίγο περισσότερο τους Πακιστανούς που εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία με τα γνωστά προβλήματα εν τούτοις μιλά για πολλά περισσότερα.

Στους τίτλους τέλους μαθαίνουμε μάλιστα πως ο αληθινός ήρωας του φιλμ, ο Τζάβεντ έχει παρακολουθήσει κοντά στις 150 συναυλίες του ειδώλου του, Μπρους Σπρίνγκστιν. Κρίμα που η ταινία δεν συνάντησε έστω το μουσικόφιλο κοινό εδώ στη χώρα μας. Στις ΗΠΑ το «Blinded by the Light» έχει πλησιάσει τα 12 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture